Hiánypótló eszköz szemüvegeseknek – Maszk mellett sincs pára a szemüveglencsén

2020. november 12. 13:00 | Sipos Gábor

Aki szemüveget hord, az kiemelt problémaként éli meg a maszkhasználatot. A szemüvegek bepárásodnak a maszk orr része mellett, a kifújt levegő páratartalma miatt lélegzés közben. Ha az utcáról fűtött helyiségbe kerül a szemüveges, akkor a jelenség hatványozottan érvényesül. A megoldás a békéscsabai Kollaborból érkezik!

A szemüveg, maszk, pára háromszög a télies időjárás megérkezte óta szitokszóként is szerepelhet a szemüvegesek napi életvitelében. A megoldást Koszecz Sándor, a Kollabor ügyvezető igazgatója szállítja. 3D nyomtatójukkal egy olyan, a maszkra felhelyezhető, az orrhoz ergonomikusan illeszkedő eszközt készítenek, amely bizonyítottan megoldja ezt a kardinális kérdést.

– Gyakorlatilag egy nyílt forráskódú modellt találtam az interneten. Én a problémát ismertem fel és a csapatunk a megoldást kereste. Egyelőre a gyártási idő hosszú, napi 150-200 darabnál nem tudunk többet készíteni – mondta Koszecz Sándor.

Az egyedi maszk és a klasszikus orvosi maszk drót merevítése is behelyezhető a maszk nútjába, így azt az orra felhelyezve, a maszk gumipántjai a helyén tartják, vagyis egyszerűen használható. Volt pára, nincs pára. Köszönjük, Sándor!

Arról, hogyan lehet hozzájutni az eszközhöz, ide kattintva találhat további információkat!

További programok »

Életmód

FEL