Hiába a csabai tornagyőzelem – Idő előtt véget ért a kosárlabda bajnokság

2020. március 17. 18:04 | Hidvégi Dávid

Története során először nyert tornát Lengyelországban a Békéscsabai Kosárlabda Klub. Az együttesnek a bajnokság szempontjából jól jött ez győzelem, hiszen az nagy önbizalmat adott volna a Nyíregyháza elleni rangadóra. A pontvadászat azonban a koronavírus miatt idő előtt véget ért.

A csabaiak eddig tíz alkalommal indultak a lengyelországi kosárlabda tornán, de azt egészen idáig egyszer sem sikerült megnyerniük. A Békéscsabai KK 12 játékossal utazott el a megmérettetésre, a keretben több fiatal is helyet kapott.  A csabaiak a csoportjukból könnyedén jutottak tovább, majd az elődöntőben a tavalyi győztest múlták felül. Jancsika Árpád együttese a döntőben a házigazda Tarnowskie Góry csapatát verte meg, ezzel megszerezve a serleget.

– Nagyon összekovácsolta a társaságot ez a torna; tulajdonképpen erre funkcionált, nem voltak nagy elvárások. Azonban mindenképpen szerettük volna megnyerni, ez sikerült is – fogalmazott Béres Nándor, a Békéscsabai KK játákosa.

 

 

A csapat következő, Nyíregyháza elleni bajnokija azonban elmarad, miután a Magyar Kosárlabda Szövetség felfüggesztette összes versenyét. A csabaiak így nem kamatoztathatják az önbizalmukat a feljutásért vívott harcban. A játékosok még edzéseken sem vehetnek részt a sportcsarnokok bezárása miatt.

– Egyéni edzései lesznek mindenkinek. Mindenkit személyre szabottan futni küldök. Otthon pedig lehet különböző erősítő és erőfejlesztő gyakorlatokat végezni. Ezeket edzéseken is szoktuk csinálni, a srácok ezt tudják, de a fiatalabbaknak elmagyarázom, akár videóbeszélgetés alkalmával is – részletezte a csabaiak vezetőedzője, Jancsika Árpád.

A Magyar Kosárlabda Szövetség kedd délután bejelentette, hogy az összes bajnokságát befejezi. A 2019/2020-as idény végén nem avatnak bajnokokat és kiesők, valamint feljutók sem lesznek az adott osztályokban. A Békéscsaba a 2020/2021-es szezonban is az NB II Keleti csoportjában szerepel majd.

További programok »

FEL