730 szeretetcsomagot állítottak össze az angyalok

2022. december 14. 17:56 | Szabó Judit

A Karácsonyi Angyalok szeretetcsomagokat gyűjtöttek Békés megyei és felvidéki rászoruló családoknak. A kezdeményezéshez harmincöt gyűjtőpont és húsz Békés megyei település csatlakozott.

Bonnyai Sándor hatodik éve gyűjt adományokat, szeretetcsomagokat. Karácsonyi Angyalok kezdeményezésére az elmúlt években sokan mozdultak meg nemcsak Békés megyében, hanem szinte az egész országban azért, hogy nehéz sorsú Békés megyei és kárpátaljai gyerekeknek segítsenek. A szeretetcsomagokat szerda délután állították össze és csomagoltak be az "angyalok". 

– Ahogy itt körbenézek, azt látom, hogy különbözőek vagyunk, más helyről érkeztünk, de mégis képesek vagyunk eggyé válni ebben a gyűjtésben. Az ország számos pontjáról érkeztek az adományok. Igyekszünk egységes csomagokat összeállítani, ezért felállítottunk egy rendszert – ecsetelte Bonnyai Sándor.

A szociális munkás elmondta, hogy külön csomagokat állítottak össze családoknak és külön a gyermekeknek, valamint az ifjuságnak. Minden kategóriához felírták azokat a legfontosabb dolgokat, amelyekre szükség lehet. A csomagolásra érkeztek diákok, tanárok, önkéntesek és még a város vezetői közül is néhány. Zalai Mihály a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke saját felajánlással is érkezett.

Fotó: behir.hu

Szegedi Balázs alelnök úrral érkeztünk. Személyes hozzájárulásként körülbelül negyven kilogramm házitésztésztát hoztunk. Nagyra értékelem ezt a kezdeményezést, egy olyan összefogás jött létre Békés megyében, ami példaértékű. Ehhez szerettünk volna csatlakozni, a személyes hozzájárulással – emelte ki Zalai Mihály.

A csomagolásban segédkezett a Lipcsei Emese, a 2022-ben megválasztott diákpolgármester, valamint stábja is. Véleménye szerint ebben a rohanó világban elfelejtjük azt, hogy miről is kellene szólnia a karácsonynak. 

– Sajnos nekem sincs mindig időm megállni, szétnézni, viszont talán ez is egy olyan esemény, ahol egy kicsit mindenki lelassíthat és felveheti a saját maga tempóját. Úgy gondolom, hogy fontos kiállni azok mellett, akik karácsonykor nem feltétlenül tudnak magukért. A jelenlegi helyzet az átlagemberek számára is megterhelő, viszont vannak olyanok, akiket ez még rosszabbul érint. Értük érdemes ezt csinálni – fogalmazott Lipcsei Emese. 

A segítők a csomagolás közben cetlikre írhattak üzenetet a családoknak, melyeket belerejtettek a csomagokba. Szerda délután 368 családi, valamint 360 gyermek és ifjusági csomagot állítottak össze, egyenként nagyjából tízezer forint értékben. Bonnyai Sándor csütörtök reggel indul el, hogy szétossza a szeretetcsomagokat. 

Galéria

További programok »

FEL