Hétfőtől lehet pályázni a Magyar falu programra

2022. január 6. 12:55 | Papp Ádám Sándor

Az 5000 lakosnál alacsonyabb lélekszámú települések hétfőtől pályázhatnak a Magyar falu programban meghirdetett támogatásokra – jelentette be hétfőn a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Gyopáros Alpár kiemelte: 2022-ben bővül a pályázható területek listája és idén mintegy 70 milliárd forint áll rendelkezésre a beruházásokra.

Telekgerendás polgármestere a behir.hu kérdésére elmondta, hogy a helyi egészségház eszközparkja tavaly bővült a Magyar falu program révén. Ránkli Ferenc ismertette, hogy 2021-ben mintegy 40 millió forintra pályáztak többek között utak, járdák és a helyi óvoda felújítására. Hozzátette: idén is több területen szeretnének fejleszteni az 1500 fős községben.

– Van egy nagyon jól működő templomunk, amely már megérett a felújításra. Továbbá vannak járdák, utak, amiket szeretnénk felújítani. Szeretnénk egy közterületi kondiparkot létesíteni, hiszen a helyiek nagyon fontosnak tartják a mozgást. Ezzel párhuzamosan a sporttelep bővítését, felújítását is szeretnénk elindítani az idei évben – mondta a polgármester. 

A modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos elmondta: idén ismét 70 milliárd forint áll rendelkezésre a kistelepülési beruházásokra.

– Már januárban, az év elején meghirdetjük az összes pályázati kiírásunkat, szám szerint tizennégyet. Ennek köszönhetően 2022-ben is százával fogunk építeni és felújítani orvosi rendelőket, községházát, kultúrházat, óvodákat, bölcsődéket szerte az országban – emelte ki Gyopáros Alpár. Hozzátette, 2022-ben bővítették a pályázatok körét: idén lehetőség nyílik fogászati kezelőszék beszerzésére, művelődési házakhoz kapcsolódó kültéri közösségi terek kialakítására és csapadékvíz-elvezetési hálózatok kiépítésére is.

További programok »

FEL