Hétfőn bezárnak a hulladékudvarok, de a lakossági hulladékszállítás zavartalan

2020. március 20. 16:34 | behir

A DAREH BÁZIS Nonprofit Zrt. a kialakult helyzetre való tekintettel 2020. március 23-tól (hétfő) határozatlan időre felfüggeszti a hulladékudvarok nyitva tartását – áll a szolgáltató közleményében.

A szolgáltató közleményében arra kéri a lakosságot, hogy a hulladékudvaraik zárva tartása alatt senki ne helyezzen hulladékot az udvar elé, a közterületre, mert az illegális hulladéklerakásnak minősül.

Hulladékszállítás

A húsvéti ünnepre illetve a Munka ünnepére (Május 1-e) való tekintettel a hulladékszállítás időpontja Békéscsaba településén az alábbi rend szerint változik:

  • Április 11-én, szombaton szállítják el a cég munkatársai a kommunális (vegyes) hulladékot április 13, hétfői gyűjtési nap helyett az I. körzetben.
  • Naptárnak megfelelően, 2020. április 10-én, (Nagypénteken) és május 1-én, (a Munka ünnepén), pénteki gyűjtési napon lesz a kommunális (vegyes) hulladék ürítése a IV. körzetben.

A DAREH Bázis Nonprofit Zrt. azt kéri, hogy az ürítési napokon a kukákat reggel 6:00 órára, gyűjtésre alkalmas állapotban helyezzék ki.

Szelektív hulladékgyűjtés és –szállítás tervezett időpontjai:

  • április 2. (csütörtök)
  • május 7. (csütörtök)
  • június 4. (csütörtök)

Zöldhulladék gyűjtés és szállítás: A zöldhulladékot 2020. március 18-től 2020. november 30-áig minden héten, szerdán szállítja el a DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt.

A zöldhulladék gyűjtőpont továbbra is elérhető - Munkanapokon 7:00-17:00 h között Békéscsaba, Külterület 0763/192 hrsz. alatt (M47-es, Mezőberény felé vezető útról letérve) a hulladékválogatómű bejáratánál.

 

Hulladékszállítási ütemezés 2020 II. negyedévében Békéscsabán. Forrás: DAREH

 

A DAREH Bázis Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt tájékoztatja Ügyfeleit, hogy a koronavírus járvány megelőzése és minimalizálása érdekében szünetel az ügyfélfogadás 2020. március 17. napjától (kedd) ügyfélszolgálati irodájában, és az ügyfélszolgálati pontokon határozatlan időre.

Ügyintézésére a szolgáltató elektronikus vagy telefonos elérhetőségeit tudják használni.

Elérhetőségek:
Postacím: 5600 Békéscsaba, Kinizsi u 4-6.
Tel.: + 36-66/447-150
E-mail: ugyfelszolgalat@grnkft.hu

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás információiról és az ügyintézésről a www.dareh.hu oldalon nyújtunk folyamatos és részletes tájékoztatást.

Itthon

FEL