Hétfőn Békéscsaba több pontján zenélnek a Bartók növendékei és tanárai

2018. szeptember 28. 11:42 | behir

Yehudi Menuhin 1975-ben az ENSZ Nemzetközi Zenei Tanácsban töltött be elnöki tisztet, és így hívta életre a október 1-jén a zenei világnapot, amelyet idén 43. alkalommal ünnepelhetünk. Ez alkalomból október 1-jén, hétfőn Békéscsaba több pontján zenélnek majd a Békéscsabai Bartók Béla Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai.

Yehudi Menuhin, az alapító már kezdetben felhívta a figyelmet a világnapi megmozdulások flashmob jellegére: szorgalmazta, hogy olyan szituációkban, élethelyzetekben is szólaljon meg a muzsika, ahol az átlagember életvitelszerűen nem találkozhat vele, hogy a komolyzene ne csak a koncertekre járó konzervatív értelmiség privilégiuma legyen.

Ezen felbuzdulva a Bartók tanárai és diákjai hétfőn városszerte rövid performanszokkal hívják fel a város lakosságának figyelmét a világnap üzenetére. A nagyobb figyelemfelkeltés eléréséhez a kamaracsoportok G. Pataki Mária jelmezeiben fogják megszólaltatni mintegy 10 perces műsorukat.

 

Az időpontok, a helyszínek és a fellépők a következők:

 
10.00 órakor a Szent-István téren Bereczki Gábor tanár úr és az intézmény rézfúvós kvintettje zenél.
 
11.00 órakor a Jókai színház előtt Bereczki Gábor tanár úr és az intézmény rézfúvós kvintettje lesz hallható.
 
15.00 órakor a Csaba Center I. emeleti mozgólépcsője mellett Kalmár Zoltán tanár úr és az intézmény harsona együttese zenél.
 
16.15 órakor a vasútállomás csarnokában, belülről, a kijárat mellett a harsona együttes, valamint Papp Judit tanárnő és az intézmény fuvola együttese muzsikál.
 
17.15 órakor a Csaba Centerben, az I. emeleti mozgólépcső mellett, a Média Markt-tal szemben a fuvola együttes lesz hallható.
 
 

További programok »

FEL