Hét lopás, egy gyanúsított

Kerékpárokat lopott, családi házakba és vállalkozások telephelyére tört be egy férfi Békéscsabán. Összesen több százezer forint értékben vitt el kerti eszközöket és munkagépeket, amelyeket eladott az egyik ismerősének. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Kerékpárokat, motort, fűnyírót, kisgépeket és szerszámokat lopott egy férfi 2016 júniusa és 2017 májusa között Békéscsabán – írja a police.hu. A bicikliket a kórház és egy üzlet elől vitte el. Igyekezett mindig olyanokat kiválasztani, amelyeken vékonyabb, kevésbé erős, könnyen elvágható zár volt. Az akkor 49 éves B. József a gyanú szerint 2016 nyarán kétszer is betört egy cég telephelyére, ahonnan szerszámokat és rézkábelt lopott el. Nem sokkal később egy önkormányzati tulajdonú épület ajtaját feszítette ki, majd az udvarról elvitt egy fűkaszát. A férfi 2017 nyarán két alkalommal is betört egy békéscsabai vállalkozó telephelyére, ahonnan először egy benzines permetezőgépet, majd egy alumínium létrát lopott el. Két családi ház udvarára is bemászott, az egyik helyről motort, a másik udvarról fűnyíró traktort lopott el. A bűncselekmények után B. József egy akkor 63 éves csanádapácai férfihez ment és eladta neki a lopott dolgokat.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 2017. június 23-án mindkét férfit őrizetbe vette. A lopott kerékpárokat, kerti eszközöket, a szerszámok többségét a rendőrök megtalálták és visszaadták a tulajdonosoknak. A rendőség B. Józsefet lopás bűntett elkövetésével gyanúsítja, csanádapácai ismerőse ellen pedig orgazdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2018. december 12-én átadta az ügyészségnek.

 

Megosztás:

Címke: ,