Herczeg Tamás: Jó kezekben van az Alföldvíz Zrt.

2022. március 25. 13:30 | D. Nagy Bence

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Szarvas Péter polgármester közös sajtótájékoztatót tartott Békéscsabán az Alföldvíz Zrt. székháza előtt. A péntek délelőtti eseményen elhangzott, hogy sikerült stabilizálni a cég helyzetét, a megyeközpont vízellátása pedig a továbbiakban is biztosítva lesz, illetve jelentős bővülés előtt áll.

– Fontos integrációs folyamat zajlott le: az Alföldvíz Zrt. a Nemzeti Vízművek Zrt-hez tartozik a továbbiakban. Ennek a lépésnek számos előnye van, melyek közül az egyik a mintegy 1200 dolgozó bérnövekedése – kezdte összefoglalóját Herczeg Tamás országgyűlési képviselő. Mint mondta, a cég dolgozói január 1-jétől visszamenőlegesen átlagosan 18 százalékos béremelésben részesültek.

A képviselő az üzembiztonság garanciájaként nemcsak a szakemberek hozzáértő munkáját nevezte meg, de azt a tényt is, hogy az immár többségében állami tulajdonban lévő cég az új státuszából fakadóan könnyebben juthat hozzá fontos és szükséges támogatásokhoz.

– Ezekből a támogatásokból többek között megújulhat a munkavégzéshez elengedhetetlen eszközpark – legyen szó munkagépekről vagy szállítójárművekről –, vagy éppen a biztonsági felszerelések sora. Örömteli az is, hogy 2023 végéig a Kenderföldek városrész lakossága is egészséges, vezetékes ivóvízhez fog jutni, nekünk, békéscsabaiaknak pedig szintén lényeges, hogy a szervezet központja továbbra is a megyeszékhelyen marad – fogalmazott Herczeg Tamás, hozzátéve: Szeverényi György vezérigazgató személyében egy tapasztalt, a cég belső működését jól ismerő szakember vezeti tovább az Alföldvíz Zrt-t.

– Amikor a békéscsabai vízről beszélünk, tudhatjuk, hogy jó minőségről van szó, nincs szükségünk palackozott vízre. Többek között ez is biztosítva látjuk a továbbiakra nézve annak a másfél éves tárgyalássorozatnak köszönhetően, amelyre nemrégiben került pont. Ennek értelmében a békéscsabai vezetékes vízszolgáltatást és a szennyvízszolgáltatást végző Alföldvíz Zrt. is belépett az állami víziközmű szolgáltatást végző cégek sorába – ismertette Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere. Mint mondta, lesz forrás a megyeszékhely ivóvízhálózatának jelentős fejlesztésére amely a 2022-ben a Kenderföldekkel induló nagyjából 5 éves, ütemezett munka révén valósulhat meg. A városvezető kiemelte: sok szempontból is előnyösnek kell tekinteni azt a megállapodást, amely Békéscsaba önkormányzata, valamint az Alföldvíz Zrt. és a Nemzet Vízművek Zrt. között jött létre.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere (Kép: Petró Zsolt/7.Tv))

További programok »

Itthon

Szemléletformálás – játékosan oktatnak környezetvédelemre Békéscsabán

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület a Föld napja alkalmából egy saját készítésű társasjátékon keresztül mutatta meg a gyerekeknek a környezetvédelem rejtelmeit április 22-én. A Körösök Völgye Látogatóközpontban a diákok sokat beszélhettek tapasztalataikról, miközben játékosan új tudást is szereztek.
13:03
FEL