Háztartási gépeket sikkasztottak, több millió forint az okozott kár

2019. október 29. 20:15 | behir.hu

4 millió forint kárt okoztak az eltulajdonított mikrohullámú sütő, mosó-, szárító-, mosogatógép és főzőlapokkal.

Két férfi több mint négymillió forint értékben sikkasztott háztartási gépeket attól a békéscsabai cégtől, ahol dolgoztak. A rendőrség büntetőeljárást indított ellenük.

Egy békéscsabai cég két beosztottja 2019. májusától a vállalkozás telephelyéről engedély nélkül hozott el több mint négymillió forint értékben háztartási gépeket. Ezeket a műszaki berendezéseket átvitték egy közelben bérelt raktárba, ahol felújították, majd eladták azokat. Néhány hónap alatt több mint négymillió forint kárt okoztak annak az üzletnek, ahol dolgoztak.

A rendőrök házkutatást tartottak a két férfi által bérelt helyiségben, ahol olyan mikrohullámú sütőt, mosó-, szárító-, mosogatógépet és főzőlapot is találtak, amelyeket a békéscsabai vállalkozástól hoztak el. A Békéscsabai Rendőrkapitányság sikkasztás bűntett gyanúja miatt indított eljárást mindkét alkalmazott ellen. A gyanúsítottak elmondták, hogy az elmúlt hónapok alatt megközelítőleg száz háztartási eszközt hoztak el a munkahelyükről. Heti rendszerességgel négyet-ötöt vittek át a bérelt helyiségbe, ahol a gépeket megjavították, majd értékesítették. A nyomozók a raktárban talált árucikkeket lefoglalták és visszaadták a tulajdonosnak.    

Forrás: police.hu

 

Galéria

További programok »

Itthon

Másodjára is megrendezték a Diáksport Napot a Vízműben

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium Jókai immár másodjára szervezett diáksport napot a megye székhelyhez tartozó kollégisták számára. A 8 városi kollégium csapata a tavalyi évhez hasonlóan 7 különböző sportágban száll szembe egymással.
17:20
FEL