"Házhoz megyünk" program – ezúttal Kaszaperre látogattak a Békés megyei rendőrök

2020. május 26. 13:21 | behir

Kaszaperen jártak a Békés megyei rendőrök a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács mobil bűnmegelőzési centrumával. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai rendszeresen tartanak tájékoztatókat, rendezvényeken a megye kistelepülésein. A szakemberek célja, hogy széles körben terjesszék a tapasztalatok alapján gyakrabban előforduló bűncselekményekkel, és azok megelőzési lehetőségeivel kapcsolatos információkat.

A „Házhoz megyünk” országos bűnmegelőzési program részeként  Kevermes után május 25-én Kaszaperre látogattak el a Békés megyei rendőrök, ahol szintén bemutatták a BikeSafe alkalmazást, és regisztrálták is az érdeklődők kerékpárjait a kerékpárlopások megelőzését, felderítését segítő rendszerben. Közben felhívták a figyelmet arra, hogy aki vásárolni, ügyet intézni megy, sehol ne hagyja ott még rövid időre se lezáratlanul a kerékpárját. Használjanak jó minőségű zárat, és a kerékpár kormányán, kosarában ne hagyjanak táskát, telefont, pénztárcát.

 

Fotó: police.hu

A rendőrök azt tanácsolják: – amennyiben lehetséges a kerékpárt zárják jhozzá egy korláthoz, oszlophoz. Miközben vásárolnak, boltban, piacon válogatnak a termékek között, ne tegyék le a táskáikat, pénztárcáikat a polcra, vagy a bevásárlókocsiba, mert ha csak egy pillanatig nem figyelnek, könnyen elviheti valaki. A rendőrök válaszoltak a kaszaperiek kérdéseire és fogadták a közrenddel, közbiztonsággal kapcsolatos észrevételeket is. Emellett hasznos bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó ingyenes kiadványokat, szórólapokat biztosítottak az érdeklődőknek.

Forrás: police.hu

További programok »

Itthon

Jótékonysági estet rendeztek Békéscsabán

Nyárköszöntő jótékonysági estet szervezett a békéscsabai önkormányzat péntek este a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A bál bevételével a Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesületét és a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekart támogatták.
08:25
FEL