Házhoz jött az ügyfélkapu – Újkígyóson járt a kormányhivatal busza

2018. október 9. 15:52 | Szendi Rita

Ezúttal Újkígyósra érkezett a Békés Megyei Kormányhivatal mobilizált ügyfélszolgálati irodája. A buszban több mint 2500 féle ügykörben állnak az emberek rendelkezésére. A megkérdezett újkígyósiak jó ötletnek tartják a mobilirodát, ugyanis így sokkal kényelmesebben intézhetik ügyeiket.

A buszt még nyár elején adtak át. A jármű célja, hogy megkönnyítse azon települések lakóinak életét, ahol jelenleg nincs kormányablak. Az ügyfeleknek a buszban többek között személyigazolvánnyal, lakcímkártyával, útlevéllel, vezetői engedéllyel kapcsolatos ügyintézésre, ügyfélkapu regisztrációra van lehetőségük. A jármű kedden Újkígyósra érkezett.

A település polgármestere elmondta, hogy a busz megkönnyíti az ügyintézési folyamatokat, hiszen így a lakosoknak nem kell a megyeszékhelyre utazniuk.

– A buszra nagyon nagy érdeklődés volt. Reggel 15-20 ember várakozott a buszra, amely alátámasztja azt az igényt, hogy Újkígyóson valóban nagy szükség volna egy kormányablakra – fogalmazott  Szebellédi Zoltán.

A busz a délután folyamán Szabadkígyósra látogatott, október 10-én pedig Ecsegfalván várja majd az ügyfeleket.

További programok »

Itthon

Szentmisével ünnepelték a kunágotai Szent Imre-templom 150. évfordulóját

A kunágotai római katolikus templomot 1870. november 5-én szentelték fel. Az isten háza tavaly volt 150 éves, de a járvány miatt egészen eddig nem volt lehetőség ezt szentmisével megünnepelni. A leromlott állapotú templom európai uniós forrásból, közel 45 millió forintból kívülről és belülről is megújult az évfordulóra, ezzel tovább szolgálhatja a községet.
16:01
FEL