Haza, tudás, emberiség - Tematikus lépcsősor vezet a gyulai iskola termeibe

2019. május 2. 15:45 | Vágvölgyi Nóra

A Gyulai Dürer Albert Általános Iskola fogadó intézményként vett részt a „Járd végig!” című program megvalósításában.

 

 

Május másodikán Mezőbodonból érkezett egy erdélyi magyar tanulócsoport a gyulai intézménybe. Az egész napos rendezvényen, miután körbejárták a résztvevők az iskola épületét, a tanárok játékos rendhagyó osztályfőnöki órát is tartottak a vendégeknek.

Ezt követően a Mi egy Másért Gyulai Gyermekekért és Ifjúságért Közhasznú Egyesület által meghirdetett pályázatnak köszönhetően egy tematikus lépcsősort is átadtak a Gyulai Dürer Albert Általános Iskola tanítványainak és a vendégtanulóknak.

 

 

Zámori Ida intézményvezető a lépcsősor ünnepélyes megnyitásán elmondta: Kölcsey Ferenc gondolatai örök érvényűek számukra. Kifejezik a Dürer iskola pedagógusközösségének hitvallását: az emberiséget, a hazát, az anyanyelvet, a múltat, az elődöket, a tudást középpontba állító nevelő-oktatói munkát.

 

 

- Az egymásba vetett hitünk erőt ad nekünk. Ezt támogatja most az a három tematikus lépcsősor, melynek fokain megjelenítettük a körülöttünk lévő világot, Magyarországot, szülővárosunkat, Gyulát, a város büszkeségeit és Kölcsey Ferenc idézeteit is - tette hozzá az intézményvezető.

Az átadó ünnepség végén Szabó Enikő, a Mezőbodondi Általános Iskola képviselője, Kóra Aliz, a Diákönkormányzat elnöke és Zámori Ida együtt adta át a pozitív gondolatok lépcsőfokait.

 

További programok »

Itthon

Átadták a felújított Védőnői Centrumot

Kedden hivatalosan is átadták a Békéscsabai Egészségügyi Alapellátási Intézmény új védőnői centrumát. A békéscsabai védőnői szolgálat az egészségügyi alapellátás részeként végez egészségfejlesztést Békéscsaba közigazgatási területén.
17:07
FEL