Havazott reggel Békéscsabán is

2015. november 26. 07:00 | Mikóczy Erika

A reggeli órákban megérkezett Békéscsabára is az első hó. Csak rövid ideig esett és rövid ideig maradt meg, de pár percre, aki csak látta, rácsodálkozhatott.

Az előrejlelzések szerint csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Reggeltől az Alföld nagy részén várható vegyes halmazállapotú csapadék: főleg havas eső, hó, de reggel többfelé fordulhat elő ónos eső is.  Az ország más tájain csak elszórtan lehet hószállingózás, gyenge havas eső. Az Alföld déli és keleti tájain vizes, latyakos utakra készülhetünk. Igazi télies napunk lesz: reggel -10 és +2 fok között alakul a hőmérséklet, délután csak 0 és +6 fok közötti értékeket mérhetünk. 

Pénteken a nap nagy részében borongós, erősen felhős idő várható. Elszórtan fordul elő szitálás és gyenge eső, havas eső. Reggel 0, délután +4 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Szombaton nyugat  felől - a megerősödő északnyugati szél hatására - fokozatosan csökken a felhőzet. Keleten még elszórtan lehet eső, zápor. 5 fok köré melegszik a levegő.

Vasárnap gyakran lesz erősen felhős az ég és egy-egy zápor, a hegyekben hózápor is kialakul. Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél. +6, +7 fok köré enyhül az idő.

FEL