Hattyúk tava a Csabagyöngyében

A Szentpétervári Balett Színház Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban mutatta be a Hattyúk tavát, a műfaj szerelmeseinek.

Az előadást nagy érdeklődés övezte, minden jegy elkelt jóval a bemutató napja előtt. A Szentpétervári Balett Színház nagy múltra tekinthet vissza.  A teátrum vezetése egy több mint százéves dinasztiából származik, akik az Orosz Balettben nagy szerepet játszottak. Az elmúlt 27 évben a csapat sikerrel mutatta be az Orosz Balett darabjait helyi és külföldi vendégeknek Szentpétervár legjobb színpadain. Eredetileg az előadásokat az Hermitage színházban, az Aurora Palota balett-termében és a Palace színházban tartották, és most Békéscsabán is láthatta őket a közönség.

A társulat először járt Békéscsabán. Elmondták, hogy nagyon jól érzik itt magukat, és örülnek annak, hogy ekkora az érdeklődés az előadás iránt.
 – A balett olyan műfaj, amihez nem kell nyelveket beszelni, hiszen mindegy, ki honnan jön, megérti azt ami a színpadon történik – jegyezte meg az egyik táncos.

A Hattyúk tava Csajkovszkij gyermeki lelkületének egyik szép megnyilvánulása – írta róla Bócz Sándor zenekritikus. A darabban a herceg 21. születésnapján vidáman szórakoznak a nemes ifjak. Megérkezik a herceg édesanyja, aki arra kíváncsi, hogy a fia talált-e magához illő párt. A herceg nemet int. A mulatság végén a herceg ábrándjaiba merül, amikor hattyúk csapata vonul el. Az ifjú a nyomukba ered és sötétedéskor megleli őket. Ám a hattyúk gyönyörű lányokká változtak. Odett elmeséli szomorú történetüket a hercegnek: gonosz varázslat alatt állnak, amelyet csak egy ifjú hűséges szerelme oldhat fel – a Szentpétervári Balett Színház által táncban elmesélt történet hatalmas sikert aratott a Csabagyöngyében is.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , ,