Hatodik alkalommal tartottak Családi Pikniket Gyulán

2022. szeptember 3. 17:31 | behir.hu

Hatodik alkalommal rendeztek a Családi Pikniket szombaton a Wesselényi-tó partján. Az eseményen ebben az évben gulyásfőző versenyre hívták a hobbiszakácsokat, a megmérettetésre 33 csapat nevezett. A közös főzés mellett a szervezők horgászversennyel, gyermekprogramokkal és előadásokkal is készültek.

Kónya István alpolgármester, az esemény ötletgazdája a helyszínen elmondta: ebben az évben a résztvevők marha, sertés, szárnyas, valamint egyéb kategóriában mérik össze tudásukat - számolt be a gyulaihirlap.hu.

– Ez a program hatodik éve hatalmas szórakozás nekünk, tavaly egészen éjjelig mulattunk, még szalonnát is sütöttünk, olyan jól sikerült a rendezvény. Hozzátette: az idei szabályok szerint mindegyik ételben meg kell jeleníteni valamilyen formában a gyulai kolbászt, amelyet a Gyulahús Kft. biztosított a csapatoknak.

– Tavaly lecsót kellett elkészítenünk a nevezőknek, idén a gulyást választottuk, amelynek ízharmóniája mellett tálalását és az esetleges különlegességeket is értékeli majd a zsűri. A kategóriákban első három helyezett díjat kap, de különdíjakat is osztunk majd – tette hozzá az alpolgármester.

 

(Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba)

 

Utóbbiak kapcsán a Törökzugi nyugdíjasok csapatából, Ottlakán Péterné elárulta, ők már tavaly is dobogósok voltak és idén is valódi különlegességgel készülnek.

– Burgonyagombóccal tálaljuk az ételt és annak tésztájába daráljuk majd a kolbászt, ez lesz az érdekesség a mi fogásunkban.

– Nálunk szarvasgulyás készül – folytatták a szomszédos standnál, ahol azt is elárulták: borókabogyóval és vargányával ízesítik majd tovább a ragut.

Az esemény kezdetén Kónya István köszöntőjében kiemelte: sokan hozzátettek ahhoz, hogy az esemény évek óta sikeres.

A résztvevőket egész nap egészségügyi szűrésekkel, kézműves-foglalkozásokkal, ugrálóvárral várták, amelyek mellett a program idén először kiegészült egy helyitermék-bemutatóval is. A rendezvény reggel horgászversennyel indult, majd érkezett a python magic show, a gyerekeket Pepe Manó szórakoztatta, rendeztek focimeccset,16 órától pedig elindult a zenés táncos mulatság.

 

További programok »

Gyula

FEL