Hatékonyabb működést vár Szarvas Péter

2016. május 27. 14:05 | behir.hu

–  Hatékonyabb működést, a költségek csökkenését és a bevételek növelését várom a Vagyonkezelő Zrt.-től – fogalmazott Szarvas Péter. A polgármester emellett a DAKK Zrt. beszámolójáról, valamint a bővülő térfigyelő kamerarendszerről is beszélt közgyűlést értékelő sajtótájékoztatóján.

A mintegy hét órás közgyűlésen a képviselők megvitatták az autóbusz közlekedésért felelős társaság működését. Szarvas Péter kiemelte, a költség több, a bevétel az eddigihez hasonló maradtak. Szerettek volna kérdezni, mégsem tudtak, hiszen nem képviselte senki a vállalatot az ülésen. A Vagyonkezelő Zrt. beszámolójával kapcsolatban élénk vita alakult ki az közgyűlésen, Szarvas Péter hatékonyabb működést vár a társaságtól.

–  Az az elvárásom a Vagyonkezelő Zrt. felé, hogy azon tevékenységeket, amelyeken jól láthatóan veszteséggel jár, csökkentsék, viszont próbálják a bevételeket növelni. Itt elsősorban az Árpád fürdő, a Csaba Park és a sportlétesítményekre gondolok – jegyezte meg Szarvas Péter.

A városvezető a térfigyelő kamerákkal kapcsolatban hangsúlyozta, az idén két ütemben bővítik a rendszert, ami tovább növelheti a közbiztonságot a városban.

–  „A vasúti nagy beruházás részeként a pályaudvar épületétől jobbra és balra összesen 16 kamerát helyeztek ki, ezek is szolgálni fogják Békéscsaba vagyonának és személyi épségének védelmét. Egy korábbi önkormányzati döntésből adódóan 25 millió forintot fordít saját forrásából még további kamerák kiépítésére – mondta a polgármester.

Az önkormányzat minden évben pályázott a nehéz helyzetben lévő családok gyermekeinek szünidei étkeztetésére. A polgármester kiemelte, ezen a nyáron 3 millió forintból 200 fiatal kaphat napi egyszeri meleg ételt.

FEL