Hatalmas szemű süllőt fogtak a Hármas-Körösben

2020. november 22. 08:42 | behir

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége rendszeresen beszámol Facebook oldalán a legemlékezetesebb horgászkalandokról és nagy fogásokról.

– Elég nehezen indult a nap, csak a balinok voltak aktívak. Aztán egyszer csak egy random helyen beugrott egy harcsa, rögtön váltottam a keményebb botra. Persze nem is jött semmi 10 dobásból. Kézbe vettem a finomabb botot, természetesen az első dobásra jelentkezett a következő harcsa. Ekkor döntöttem úgy, hogy alkalmazkodok és nem süllőre, hanem harcsára kezdek el dobálni nagy gumikkal. Meg is lett az eredménye egy teljes hosszban 100 cm hari – írta kalandjáról Lipták Zolták, aki korábban már fogott néhány körösi predátort.

A horgászat azonban nem ért véget, és a kitartás egy méretes süllőt eredményezett.

– Komoly ütésnek vágtam be, gondoltam kisebb harcsa. Könnyen húztam fel a mélyből. És egyszer csak jött a zsinór pattogása, és akkor már tudtam, ki van a horgomon: egy hibátlan, 77 centis, 5 kilós, hatalmas szemű süllő. Köszönöm, Hármas-Körös! – fogalmazott a horgász.

Forrás: Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége

További programok »

Itthon

Lakástűz-szimulációval a megelőzésért

Lakástűz-szimulációt tartottak pénteken este Békéscsabán. A főtéri „látványosság” elsődleges célja a figyelemfelkeltés volt, hiszen, mint megtudtuk a legtöbb tűzeset egy kis odafigyeléssel elkerülhető lenne. A lánglovagok idén eddig összesen 243-szor vonultak tűzhöz, ebből négy tragédiával végződött.
19:01
FEL