Hat határsértőt és egy embercsempészéssel gyanúsítható férfit fogtak el

2021. május 2. 08:30 | behir.hu

Május 1-jén 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között hat határsértőt és egy embercsempészéssel gyanúsítható magyar férfit fogtak el a rendőrök.

 Két külföldit a Kötegyáni Határrendészeti Kirendeltség járőrei tartóztattak fel 9 óra 15 perc körül Sarkad külterületén. A férfi és a nő tunéziai állampolgárnak mondták magukat, de személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Románia felől illegálisan lépték át az államhatárt. A rendőrök előállították őket a Kötegyáni Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük – számolt be róla a police.hu.

A Battonya és Dombegyház közötti úton 12 óra körül lakossági bejelentést követően fogtak el a rendőrök négy határsértőt. Hárman szír állampolgárnak vallották magukat, egyikük pedig azt állította, hogy afgán, de ők sem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét. Illegálisan érkeztek hazánkba és a gyanú szerint egy magyar állampolgár vitte volna tovább őket az osztrák határhoz. A rendőrök a nyíregyházi férfit is elfogták, őt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. A négy határsértő ellen a Battonyai Határrendészeti Kirendeltség indított eljárást. 

További programok »

FEL