Hat gyulai intézmény közös online műsorfolyama a magyar kultúra napján

2021. január 19. 08:23 | behir

Közös online műsorfolyammal jelentkeznek Gyula kulturális intézményei a magyar kultúra napján.

A járványhelyzet miatt személyesen nem tudnak vendégeket fogadni, így a közösségi médiafelületeiken jelennek meg egész nap minőségi tartalmakkal a fürdőváros kulturális intézményei január 22-én.

A Gyulai Várszínház, a Mogyoróssy János Városi Könyvtár, az Erkel Ferenc Művelődési Központ, a Gyulai Vár, a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont és az Erkel Ferenc Emlékház Facebook oldalain posztol majd folyamatosan, rotációban. Kezdeményezésükhöz a Gyula Tv is kapcsolódik egy interjú vetítésével, illetve posztolásával.

– Valamennyi intézmény a saját felületén jeleníti meg azokat az archívumában szereplő tartalmakat, amelyeket alkalmasnak talált a közzétételre. Lesznek közöttük olyanok, amelyeket már korábban is közzétettek, de akad néhány újdonság is – tájékoztatott a kezdeményező intézmények vezetői nevében Katona Katalin.

Az Erkel Ferenc Kulturális Központ vezetője hozzátette: a nap természetesen megköveteli, hogy minőségi tartalmakat publikáljanak. Gyula megjelenéseiben rendre a komplex turisztikai kínálatára hívja fel a figyelmet. A település sokszínű kulturális gazdagságának bemutatásával ehhez a valós gondolathoz kapcsolódnak online műsorfolyamukkal az intézmények.

A gyulai kulturális élet szereplői saját közösségimédia-felületeiken jelenítik meg online tárlatvezetéseiket, rendezvényeik after videóit és egyéb tartalmait, előre egyeztetett időpontokban, elkerülve ezzel a párhuzamos posztolást. A szervező intézmények Facebook oldalaikon folyamatosan felhívják követőik figyelmét a többi közreműködő aznapi megjelenéseire is. A napnak lesz egy offline eleme is Gyulán: január 22-től látható a helyi Vigadó üveges körfolyosóján a József Dezső Szakkör amatőr képzőművészeinek kiállítása.

Forrás: Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft.

Gyula

Ablaktárlat a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont télikertjében

"Egyenesen a raktárból" címmel állítanak ki műtárgyakat a gyulai Erkel Ferenc Múzeum gyűjteményéből a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont télikertjében. A ritkán vagy eddig még sosem látott alkotásokat ablaktárlat formájában láthatják az érdeklődők.
2021. február 26. 16:16
FEL