Három hónap után újra sport Békéscsabán: Országos teniszversenyen ütik a labdát

2020. június 13. 12:50 | Hidvégi Dávid

A koronavírus-járvány ínséges időszak volt a sportolók számára, hiszen edzeni ugyan lehetett, de a versenyek elmaradtak. Júniustól azonban kezd beindulni a sportélet, hiszen még korlátozásokkal, de nézők is lehetne a versenyek helyszínén. Békéscsabán a kétnapos országos teniszverseny az első sportesemény hosszú hetek után.

Szombaton reggel 9 órakor nyitották meg a felnőtt III. osztályú, valamint U18-as és U16-os játékosoknek hirdetett országos teniszversenyt a Báthory-Hankó Tenisz Centrumban, a rendezési lehetőséget a Viharsarok Tenisz Alapítvány nyerte el. A rövid ceremónián megjelent Békéscsaba alpolgármestere is, aki Szarvas Péter polgármester nevében is köszöntötte a jelenlévőket. Varga Tamás kiemelte, hogy ez egy történelmi megmérettetés, hiszen a három hónapos koronavírus okozta leállás miatt ez az első hivatalos verseny. Hangsúlyozta: a sportolók számára is fontos, hogy visszanyerjék fizikai állóképességüket és tovább fejlődjenek azon az úton, amelyen korábban elindultak.

 

 

– A régiós és országos versenyek arra is jók, hogy az idelátogatók megismerjék Békéscsabát. Szinte kivétel nélkül pozitívan nyilatkoznak a városról. Előnye az is, hogy megismerve a várost később visszajönnek, ezt számos visszajelzés is alátámasztja. A jelenlévőket is arra biztattam, hogy ha van egy pici idejük, akkor sétálgassanak és nézzék meg, hogy milyen gyönyörű most Békéscsaba – fogalmazott.

Szombaton és vasárnap öt pályán, salakon zajlanak a mérkőzések. Mindhárom korcsoportban egyéniben és párosban is győzteseket hirdetnek. Kieséses rendszerű a verseny, a mérkőzések két nyert szettig tartanak, 1-1-nél, harmadik játszma esetén egy döntő tízes tie-break lesz. Ha az időjárás engedi, akkor szombaton az elődöntőkig tart a verseny, majd vasárnap bonyolítják le a döntőket. A Viharsarok Tenisz Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy tizenkét korosztályos sportolójuk képviselteti magát a versenyen.

 

 

– A teniszezők a különböző táblán való elhelyezkedés alapján pontokat gyűjtenek. Remélhetőleg a mi fiaink is. Ez a viadal egy országos pontrendszerbe számít bele. Augusztusban lesz egy nagyon komoly, kiemelt versenyünk, az U16-os fiúknak. Erre az ország minden pontjáról érkeznek majd, mivel az U16-os korosztály versenyét csak Békéscsabán rendezik – mondta el a kérdésünkre Hankó Bálint.

A versenyzők dolgát megnehezíti a meleg és a magas páratartalom, a pályán akár 34 fok is lehet. Az egyik teniszező elmondta, hogy korábban még nem versenyzett délben, így nem tudja még mire számíthat, de biztosan nem lesz könnyű.

– Megpróbálok nyerni, de ellenfeleim idősebbek 3-4 évvel. Ez inkább egy jó gyakorlás, egy felkészülés, hiszen a jövő héten is lesz egy versenyünk – emelte ki a Viharsarok Tenisz Alapítvány versenyzője Molnár Milán, aki egyébként párosban indul Kovács Dániellel, akivel korábban diákolimpiát is nyert.

Volt a helyszínen olyan fiatal is, aki még csak kilenc esztendős, de már javában teniszezik, ugyanakkor a mai versenyen nem indult, hiszen nem képviseltette magát a korosztálya.

– 3 évesen kezdtem, de akkor még nem vettem komolyan. 5 évesen kezdtem el komolyabban és júliusban leszek 10 éves. Sok versenyre készülök –  mondta Mokán István Domján.

 

Galéria

 

További programok »

Sport

Magyar Kupa: A Békéscsaba továbbjutott a legjobb 64 közé

A Békéscsaba 1912 Előre hátrányból fordítva 4-1-re nyert a Vác ellen idegenben és bejutott a MOL Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé. A Békés megyei együttesek közül a két NB III-as gárda, a Füzesgyarmat és a Körösladány, valamint a megyei kvalifikációban küzdő Gyulai Termál FC is kiesett.
2020. szeptember 19. 17:55
FEL