Három gyalogost ütöttek el zebrán, a rendőrség figyelmességre inti a sofőröket

2018. december 18. 09:23 | behir

Három gyalogost ütött el egy személygépkocsi Békéscsabán, az Orosházi úton, egy gyalogos-átkelőhelyen. Ketten könnyű sérülést szenvedtek.

Békéscsabán, az Orosházi úton december 17-én 13 óra 30 perc körül, egy gyalogos-átkelőhelyen egy személygépkocsi elütött három gyalogost. Az autó vezetője a belső sávban haladt. A külső sávban megállt egy másik személygépkocsi azért, hogy elengedje a nőt és a két gyermeket. A belső sávban haladó autó vezetője azonban nem állt meg, elment az álló jármű mellett és elütötte őket. Az anya és az egyik gyermek megsérült, állapotuk nem súlyos.

A baleset kapcsán a rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelíteni, hogy amennyiben szükséges, a gyalogos-átkelőhely előtt meg is tudjanak állni. A kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt megálló jármű mellett meg kell állni és csak akkor lehet továbbhaladni, ha azzal nem sértik meg a gyalogosok elsőbbségét.

 

Forrás: police.hu

További programok »

Kék hírek

Figyelem, elkezdődött az őzek párzási időszaka, nő a balesetveszély!

Az őzek párzási időszakában ajánlott fokozott figyelemmel közlekedni. A vadak hirtelen ugranak ki az út melletti árkokból, bokrokból a járművek elé. Gyakran elkerülhetetlen az ütközés, ezért fontos, hogy a járművezetők betartsák a sebességhatárokat, vadveszély esetén lassítsanak!
2019. július 16. 14:10
FEL