Három Békés megyei településen építik ki a szennyvízelvezetést

2018. december 12. 06:37 | behir

A Széchenyi 2020 programnak köszönhetően Csanádapáca és Lőkösháza, valamint Kevermes Önkormányzata 4,229 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a „Délkelet-Magyarországi szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 4.  elnevezésű projekt.

A beruházás a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nkft. konzorciumi vezetésével összesen 4,975 milliárd forintból valósul meg, amit 85%-ban az Európai Unió, a fennmaradó részt pedig a központi költségvetés finanszíroz.

Csanádapáca esetében a projekt elsődleges célja a szennyvízgyűjtő hálózat, valamint –tisztító telep kiépítése, mivel a község jelenleg sem csatornahálózattal, sem teleppel nem rendelkezik. A lőkösházi agglomeráció szennyvíztisztító telepe nagymértékben leamortizálódott, így a gépészeti- és villamos berendezések cseréje, valamint a telep teljes korszerűsítése szükséges.

A kivitelezési munkák 2020. augusztusáig tartanak, melyet követően a projekt lezárására várhatóan 2020. szeptemberében kerül sor.

 

Forrás: NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft.

További programok »

Fejlesztéspolitika

Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái 2020 augusztusában megkezdődtek, majd több ütemben további szakaszokkal bővültek.
2021. október 17. 10:15
FEL