Három Békés megyei településen építik ki a szennyvízelvezetést

2018. december 12. 06:37 | behir

A Széchenyi 2020 programnak köszönhetően Csanádapáca és Lőkösháza, valamint Kevermes Önkormányzata 4,229 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a „Délkelet-Magyarországi szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 4.  elnevezésű projekt.

A beruházás a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nkft. konzorciumi vezetésével összesen 4,975 milliárd forintból valósul meg, amit 85%-ban az Európai Unió, a fennmaradó részt pedig a központi költségvetés finanszíroz.

Csanádapáca esetében a projekt elsődleges célja a szennyvízgyűjtő hálózat, valamint –tisztító telep kiépítése, mivel a község jelenleg sem csatornahálózattal, sem teleppel nem rendelkezik. A lőkösházi agglomeráció szennyvíztisztító telepe nagymértékben leamortizálódott, így a gépészeti- és villamos berendezések cseréje, valamint a telep teljes korszerűsítése szükséges.

A kivitelezési munkák 2020. augusztusáig tartanak, melyet követően a projekt lezárására várhatóan 2020. szeptemberében kerül sor.

 

Forrás: NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft.

További programok »

Fejlesztéspolitika

Elsőként az M44-esen – futottak, bicikliztek és görkoriztak az új gyorsforgalmin

Szeptember 14-e sok ember számára örökké emlékezetes marad, hiszen a történelemben először, egy autóút átadása előtt futhattak, kerékpározhattak és görkorcsolyázhattak az emberek az úton. Szombaton rendezték ugyanis az M44-es gyorsforgalmi út Tiszakürt – Kondoros közötti közel 60 kilométeres maratonját.
2019. szeptember 14. 20:45
FEL