Harmincegy előterjesztést tárgyal idei első ülésén Békéscsaba képviselő-testülete

2016. január 27. 16:10 | Mikóczy Erika

Idei első ülését tartja csütörtökön Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése. A tanácskozás zárt üléssel indul, ahol a képviselők döntenek a Békéscsaba Díszpolgára cím, a Békéscsabáért kitüntetés és a Békéscsabai Életműdíj kitüntetés odaítéléséről is.

Ezt nyílt ülés követi, ahol 18 témakörben 31 előterjesztésről tanácskoznak a városatyák. Ilyen lesz a 2016. évi költségvetés első olvasata, és az, hogy pályázatot írnak ki a Szigligeti Utcai és Kazinczy-lakótelepi Óvoda, illetve a Lencsési Óvoda intézményvezetői posztjára. A képviselők döntenek arról, kinek a tulajdonába kerüljön a gerlai Wencheim-kastély. Módosulhatnak a város kezelésében lévő lakások és a helyiségek bérletére vonatkozó szabályok, majd beszámol az önkormányzat a 2015.ös közfoglalkoztatási programjairól.

Tárgyal a testület a kormányhatározatban meghatározott fejlesztési célú támogatásokról, a fényesiek petíciójában felvetett kommunális feladatok ütemezéséről, valamint a Tourinform iroda bérleti díjának támogatásáról.

Beszámol a DAKK a tavalyi mérlegéről, szó lesz a helyi autóbusz-közlekedési feladatok ellátásával kapcsolatos közszolgáltatási szerződés módosításáról, és arról is, hogy behajthatnak-e a taxisok a Szent István térre.

Napirenden szerepel a köztisztasági és hulladékgazdálkodási feladatok ellenőrzése, a közterület használatáról szóló rendelet, valamint a mezőőri járulékról szóló rendelet módosítása, és a helyi természeti értékek védetté nyilvánításáról szóló rendelet felülvizsgálata is.

Végül tárgyalnak a városatyák a településrendezési eszközök módosításáról, a polgármester kafetéria juttatásáról, a szennyvízprojekt záró jelentéséről, és felülvizsgálják a helyi nemzetiségi önkormányzatokkal kötött megállapodásokat is.

Az ülés január 28-án 10 órától kezdődik, melyet élőben is követhetnek a 7.Tv-n.

FEL