Harmadik alkalommal szervez horgász tábort a Csabagyöngye Kulturális Központ

2022. augusztus 9. 16:37 | Papp Ádám Sándor

Harmadik alkalommal rendezi meg a Csabagyöngye Kulturális Központ a nyári horgász táborát. A program célja, hogy a fiatalok elsajátítsák a horgászmódszereket mind elméletben, mind pedig a gyakorlatban.

Balázs Viktor táborvezető a halfajtákról tartott előadást a fiataloknak a horgász tábor hétfői foglalkozásán. A programra jelentkezők délelőttönként elméleti órákon vehetnek részt, amelyeken többek között a horgászmódszerekről beszélgetnek.

– Én azért szeretek horgászni, mert jó időeltöltés és van benne sikerélményem is. Nagyrészt a családommal szoktam, tatámmal vagy az apukámmal – mondta a behir.hu kérdésére Ilyés Levente.

A fiatalok délutánonként az Élővíz-csatorna partján hasznosíthatják gyakorlatban az elméleti órákon elsajátított tudást. Balázs Viktor elmondta, hogy idén harmadik alkalommal hívták életre a programot, ezúttal is 8 és 12 év közötti fiatalok jelentkezését várták.

– Leginkább nem kezdő horgászokat várunk a táborba hanem, akik már 1-2 éve horgásznak és az ő tudásukat szeretnénk bővíteni. Hogy miért fontos a horgászat? Szerintem a mai modern világban nagyon jó kimozdulni a természetbe, szívni egy kis friss levegőt, kikapcsolódni. Szerintem ez a horgászat lényege – emelte ki a táborvezető.

Hozzátette: a tábor utolsó, azaz pénteki napján egy házi horgászversennyel zárják a programot.

További programok »

FEL