Harcművészeti szeminárium zajlott Gerendáson

2023. február 10. 10:03 | behir.hu

A múlt hétvége igencsak tartalmasra sikeredett a Békés vármegyei harcművészek számára. A Békés Megyei Harcművész Szövetség közgyűlésén kívül két nagyon igényes szakmai szemináriumra is sor került. A Magyar ITF Taekwon-do Szövetség alelnöke, Máté Zoltán VII.DAN regionális szemináriumot tartott Gerendáson, a helyi általános iskola tornatermében.

A rendezvény házigazdája a Rusz István V.DAN vezette Spárta Taekwon-do Klub volt. Mint Rusz István elmondta, 108 résztvevő volt jelen a képzésen, amely igencsak tartalmasra sikeredett. A résztvevő klubok Békés és Csongrád vármegyéből jöttek, s reprezentálták azt, hogy ez a vidék az ITF taekwon-do hazai fellegvárának számít. Tíz klub,a battonyai Barátság SE, a békéscsabai JALTE, a magyarbánhegyesi Corvin Taekwon-do, a szarvasi Taekwon-do Klub, az orosházi TÉT SE, a kétegyházai Dragon Taekwon-do Klub, a Makó BUDO SE, az Algyő Taekwon-do Sportkör,a Hódmezővásárhelyi Taekwon-do klub és a medgyesegyházi Spárta Taekwon-do SE harcművészei jöttek el a gerendási általános iskolába.

A rendezvényt több céllal hirdették meg. Egyrészt segítette a klubok közötti jó kapcsolatot, barátságot, összefogást. Szakmailag a bázistechnika gyakorlása, a formagyakorlatok csiszolása és a leendő DAN vizsga követelményeink elsajátítása, és a magyar bajnokságra történő felkészülés voltak a legfontosabb célok. Két edzést tartottak, az elsőn a kezdőbbek, a másodikon már csak a piros és fekete övesek vehettek részt. Máté Zoltán alelnök meg volt elégedve a munkával és a látott teljesítménnyel. Rusz István főszervező is úgy látta, hogy a korábbi évekhez képest előrelépés történt fegyelmezettség terén, komolyan vették a résztvevők az edzésmunkát, igazán „odatették magukat”, bírták a fokozott terhelést. Így a szeminárium elérte célját, köszönet illeti a szakmai munka irányítóját Máté Zoltán Mestert, a tanítványaikat mozgósító edzőket és a rendező, Ruszt István irányította Spárta Taekwon-do Egyesületet.

Forrás: Gregor László

További programok »

FEL