A kés is előkerült Nagybecskereken

2023. július 5. 14:40 | behir.hu

Békéscsaba testvérvárosában tartott bemutatót Gregor László.

Szerbiában, a vajdasági Nagybecskereken (Zrenjanin) – amely Békéscsaba város testvérvárosa – a hétvégén karate szemináriumot rendeztek – számolt be róla a Békés Megyei Harcművész Szövetség. Soke Kesic Bogdan X.DAN shotokan karate nagymester szervezett egy oktatást, amelyen néhány meghívott, tapasztalt mester vett részt.

Mint kiderült, mindenki részt vállalt az oktatásból, kapott egy–egy részfeladatot. Sensei Boros István a bemelegítést vezényelte le, Shihan Gregor László késes gyakorlatokat mutatott be, s a goshinkai karatéra jellemző, lábváltásos formagyakorlatot is ismertette, Sensei Goran Salomovac pedig a Tekki Shodan kata önvédelem-centrikus értelmezését demonstrálta. Sensei Stajić Alaksanda kata (formagyakorlat) bemutatója méltán aratott tetszést.

– A szakmai program végül is alkalmat adott arra, hogy egymás technikáit, sajátosságait jobban megismerjék a résztvevők – összegeztek a közleményben.

További programok »

Sport

Wild Komlós: baráti vadnyugati versengés – galériával

A négynapos XX. Wild Komlós vadnyugati lövészverseny második napján jártunk pénteken Tótkomlóson, ahol az amerikai vadnyugat szagát, avagy a lőpor füstjét is megérezhettük. A verseny résztvevői hatalmas rajongói a westernfilmeknek, valamint a szerelt lőszeres, valamint az elől töltős, feketelőporos fegyvereknek, és jól is bánnak velük.
16:23
FEL