Hangversenyt rendezett a csabai katolikus általános iskola a zene világnapján

2022. október 4. 14:52 | Hidvégi Dávid

Október elseje a zene világnapja, amelyhez kapcsolódóan minden évben szerveznek programokat. A békéscsabai katolikus általános iskolában rézfúvósok, gitárosok adtak koncertet és a gyermekkórus is énekelt egy házi hangverseny részeként ezen a napon.

Teljesen megtelt a békéscsabai Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola aulája hétfőn délelőtt. Az műsorban vendégként a Bartók Béla Szakgimnázium művésztanárai, Varga Zsolt és Kalmár Zoltán léptek fel a növendékeikkel együtt. A zene világnapi hangverseny részeként ebben az évben a gitárt és a rézfúvós hangszereket helyezték előtérbe. A katolikus általános iskola 50 tagú gyermekkórusa A muzsika hangja című musicalből adott elő részleteket Braunné Fodor Zsuzsanna és Szák Kocsis Péter felkészítő tanárok vezetésével. 

 

(Fotó: Kovács Dénes)

 

– Már az elmúlt évben foglalkoztunk ezzel a kis műsorral, akkor még nem tudtuk, hogy ezt most is előadjuk. A múlt héten Szegeden egy nagyszabású rendezvényen, a Szent Gellért Fesztiválon léptünk fel ezzel a műsorral a Dóm téren. Most egy kis ízelítőt mutattunk be ebből. Már az előző tanévben elkezdtük a felkészülést, hiszen szeptember 1-jétől nagyon rövid idő lett volna erre – mondta Szák Kocsis Péter, aki egyben az iskola zene világnapi programjának főszervezője is.

A zene világnapját 1975 óta ünneplik, a katolikus iskola pedig már nyolc éve rendezi meg házi hangversenyét. A kezdeményezés mára hagyománnyá vált az intézményben.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Jutott és maradt is? - Így alakult az idei turizmus

Több vendég kevesebb vendégéjszakát töltött el októberben a kereskedelmi szálláshelyeken, ahol eltérően alakult a belföldi és külföldi forgalom. A belföldi vendégek száma ugyanis 17 százalékkal csökkent, miközben a külföldieké 27 százalékkal emelkedett. Széchenyi Pihenőkártyából az egy évvel korábbinál 28 százalékkal kevesebb árbevétel származott, miután 2,1 milliárd forintot fizettek a kártyatulajdonosok a szálláshelyeken – derül ki a KSH mai gyorsjelentéséből.
10:12
FEL