Hamis ürüggyel csalt ki több milliót egy férfitól egy sarkadi nő

2022. február 17. 10:54 | behir.hu

A vádlott azzal hitegette áldozatát, hogy együtt élhetnek majd, de ehhez pénzre van szüksége. Kapott is, közel 6 millió forintot, több részletben.

Folytatólagosan, társtettesként elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 43 éves büntetett előéletű sarkadi nővel szemben, míg két társának – egy 32 éves túrkevei és egy 24 éves sarkadi nőnek, mindketten büntetlen előéletűek – pénzmosás bűntette miatt kell felelniük. Negyedik társukkal, egy 22 éves sarkadi nővel szemben a járási ügyészség a jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt indult eljárást közvetítői eljárásra utalta és ennek lefolytatása érdekében a büntetőeljárást 6 hónapra felfüggesztette.

A Békés Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a 22 éves nő 2021 februárjában egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg egy vésztői férfival. A netes levelezés során a nő elhitette a férfival, hogy a párkapcsolata már véget ért és ahhoz, hogy új életet kezdhessen vele, a volt párjával közös ingatlant el kell adnia, ami költségekkel jár, panaszkodott, hogy nincs pénze és azt is közölte vele, hogy gyermeket vár. A nő számos valótlan problémára hivatkozva, hamis ürügyekkel rendszeresen kért anyagi segítséget a férfitől, közben azzal hitegette, hogy együtt szeretne vele élni és közös gyermeket is szeretne. A megtévesztett férfi bízva a nő ígéreteiben, két hónap alatt alatt összesen 5,5 millió forintot utalt át a nő által megadott bankszámlaszámokra és további 100 ezer forintot adott át készpénzben, amikor személyesen találkoztak. A vád szerint a nő a megtévesztéssel a jóhiszemű férfi pénzének megszerzésére törekedett, de azt nem akarta neki elárulni, hogy a "kölcsönöket" nem fizeti vissza, ahogy azt sem, hogy nem akar vele élni. A vádlott két ismerősét kérte meg arra, hogy fogadja a pénzt, nekik pénzmosás miatt kell bíróság elé állniuk.

A negyedik terhelt, a 43 éves nő maga is részt vett az ügyben: amikor a 22 éves csaló arról akarta meggyőzni a sértettet, hogy a volt párjával közös ingatlan eladása során eljáró ügyvéd költségére kell a pénz és a házon lévő tartozást először ki kell fizetni, a férfi elkérte az ügyvéd telefonszámát, hogy érdeklődjön az állítás valóságáról. A nő ekkor a 43 éves bűntársa számát adta meg, aki a beszélgetés során magát valótlanul ügyvédnek adta ki és megerősítette a 22 éves nő állításait annak pénzügyi kötelezettségeit illetően.

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában a 43 éves büntetett előéletű terhelttel szemben felfüggesztett börtönbüntetés, míg a másik két, pénzmosást megvalósító terhelttel szemben közérdekű munka kiszabására, illetőleg próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt.

Tekintettel arra, hogy a csalást elkövető 22 éves nő a nyomozás során az okozott kárból 2,5 millió forintot megtérített a sértettnek és részletekben vállalta a teljes kár megtérítését, ennek teljesítése érdekében a járási ügyészség vele szemben az eljárást a közvetítői eljárás lefolytatása érdekében felfüggesztette.

További programok »

FEL