Hamarosan kezdődhetnek az útfelújítások

Első körben 1 milliárd 778 millió forintból 67 utca felújítását végzi el a kivitelező.

Hatvanhét utcában, úton, útszakaszon lesz útfelújítás Békéscsabán, hetvennégy utcát érintően engedélyes és kiviteli tervek, további harminchét belterületi és tizennégy külterületi utcára pedig engedélyes tervek készültek el abból a bruttó kétmilliárd forintos keretből, amelyet kormányzati támogatási előlegként, a Modern Városok Programban kapott az önkormányzat.

Békéscsabán óriási az igény útfelújításokra, a fórumokon, fogadónapokon is igen gyakran hangzanak el ilyen kérések. Az úthálózat felújítására, a burkolatlan utak aszfaltozására akár 4-5 milliárd forintot is el lehetne költeni Békéscsabán, de már kétmilliárd forintból is jelentős előrelépések történhetnek.

Az önkormányzat korábban felmérte, hogy a város utcái milyen állapotban vannak. Ennek során kiderült, melyek esetében szükséges a mihamarabbi felújítás. Felmérések, egyeztetések folytak, így készült el a programban résztvevő utcák listája.

Első körben 1 milliárd 778 millió forintból 67 utca felújítását végzi el a kivitelező. A munkára három pályázat érkezett, ezek közül kettőt tudott elfogadni az önkormányzat, a Colas Út Zrt. valamint a Hódút Kft. és a Duna Aszfalt Kft. közös ajánlatát. Közülük a Hódút Kft. és a Duna Aszfalt Kft. adta a legjobb ár-érték arányú ajánlatot, ezért a bizottság őket választotta kivitelezőnek. A vállalkozóval a szerződést  – a jogszabályi előírásokat figyelembe véve – legkorábban június 27-én kötheti meg az Önkormányzat. A kivitelezésre alkalmas munkaterületet július 4-én adja át a város a vállalkozónak. A felújítást a szerződéskötéstől számított 7 hónapon belül kell elvégezni.

 Az ideiglenes forgalomterelés és a lakosság értesítése a kivitelezés során a kivitelező feladata. Ugyanakkor a lakosságot a munkálatokról, az ideiglenes forgalomterelésről és annak ütemezéséről rendszeresen, részletesen a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. is tájékoztatni fogja.

Megosztás:

Címke: , ,