Hamarosan indul az európai hulladékcsökkentési hét

2023. november 14. 16:26 | behir.hu

November 18. és 26. között indul az immár évente megrendezett európai hulladékcsökkentési hét. A szervezők célja, az országhatárokon átívelő kampánnyal, hogy az öreg kontinens lakosságát fenntartható erőforrás gazdálkodásra és hulladékgazdálkodásra hívja fel.

A szervezők helyi és regionális hatóságok vezetésével összehozzák a különböző szereplőket – lakosság, oktatási intézmények, üzleti szereplők, civil szervezetek, egyesületek – akik akciókat szerveznek a hulladékcsökkentési tudatosság növelése érdekében.

A Hét – ahogy röviden nevezik – csak egy rövid időszak, általában november utolsó előtti vagy utolsó hete. A sok ezer önkéntes szenvedélye és erőfeszítése teszi különlegessé ezt a pár napot, akik cselekedeteikkel felhívják a figyelmet a fenntartható fogyasztás és a körforgásos gazdaság jelentőségére közösségeikben.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét alapja a hulladékpiramis. A megvalósuló akciók a hulladékcsökkentés ösztönzésére, a termékek újrahasználatára és azok újrahasznosítására épülnek. Ez a három fő csapásvonal, (a sok – sok egyéb lehetőségen kívül) amit célszerű észben tartani a fogyasztási szokások átértékelése során.

A kampányban való részvétel három módon lehetséges: államigazgatási szerv képviseletében, civil vagy gazdálkodó szervezet tagjaként, oktatási intézménnyel vagy egyéb testület keretében és egyénileg. 

További információ a https://ewwr.eu/hun weboldalon érhető el!

További programok »

Itthon

FEL