Az óvodások is kiÖKOsodtak

2023. november 22. 13:15 | Fajó Attila

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület szervezésében, az Európai Hulladékcsökkentési Hét nemzetközi programsorozatához csatlakozva, a környezettudatosságról és a felelős hulladékgazdálkodásról volt szó a Natúrpark 'Csomagolj ÖKOsan' elnevezésű foglalkozásán november 22-én.

A Körösök Völgye Látogatóközpont immár sokadik alkalommal szolgált helyszínül a zöld programnak, amely az európai kezdeményezéshez igazodva óvodás- és iskoláskorú gyermekeket edukál és informál. 

– Zöld óvoda vagyunk, számunkra nem kérdés, hogy már egészen kicsi korukban tudatossan elindítjuk és végigvisszük a gyerekeket azon a folyamaton, amelyben a saját szintjüknek megfelelően megtanulják, hogyan vigyázzanak a rájuk bízott környezetre és élővilágra – nyilatkozta hírportálunknak a Lencsési úti Zöld Óvoda óvónője, Gyáni Gerda

 

A nagycsoportos ovisok először egy rövid ismertetőt hallgattak meg a Tudásfa Animátor Csapat előadójától, Sajgó Anikótól, majd a kiosztott hulladékokat szelektív kukákba elhelyezve azok kategorizálásával és utóéletével ismerkedhettek meg. 

Gyebnár Emőke, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület program-koordinátora elmondta, csak 2019-ben 173 kilogramm volt annak a hulladéknak az egy főre eső összmennyisége, amely csak a megvásárolt termékek, tárgyak csomagolásának eltávolításakor keletkezett.

– Ennek csökkentésére létfontosságú feladat alternatív megoldásokat találnunk és a mindennapi használatba bevezetnünk – fogalmazott az egyesület munkatársa.

További programok »

Itthon

FEL