Hamar elfogy az újévi lendület az edzőtermekben

2023. január 5. 14:40 | Hidvégi Dávid

Január elején megnövekedik az edzőtermek forgalma, ugyanis az emberek ledolgoznák az ünnepi étkezéskor felszedett pluszkilókat. Sokan az újévi fogadalmuk miatt mennek el először edzőterembe, azonban a januári nagy lelkesedés rendszerint gyorsan alábbhagy. A siker érdekében érdemes szakember segítségét kérni.

Az edzőtermekben január elején sem áll le az élet, hiszen ilyenkor sokan ledolgoznák az ünnepi étkezésből eredő súlyfelesleget. Azok emberek is a teremben vannak, akik egész évben látogatják ezeket a létesítményeket az egészséges életmód jegyében. Dániel Nikolett például a jövőben egy versenyen is kipróbálná magát.

– A sport már kiskorom óta az életem része, nélküle nem is tudnám elképzelni a mindennapjaimat. A konditermi edzés körülbelül három éve jelentkezett az életemben. Erikával kezdtem, ő mentorált, ő tanította meg nekem az alapokat. Ez a mozgásforma a szerelmemmé vált és nem tudnám már elképzelni magamat e nélkül – mondta a gyulai MuscleFit Edzőterembe járó fiatal lány.

Az edzőtermek forgalma minden év elején átlagosan huszonöt, harminc százalékkal megnő a sok újévi fogadalomnak köszönhetően. Az emberek lendülete azonban már az első hetekben elfogy, sokan feladják a próbálkozást, legkésőbb februárban. Az eredmények érdekében érdemes személyi edzőhöz fordulni, aki kiegyensúlyozott étrenddel és edzéstervvel támogatja az alakulni vágyókat.

– Általában a fogyni vágyók jönnek hozzám, de vannak olyan esetek is, amikor izmosodni szeretnének. Mostanában azok is hozzámfordulnak, akik meg akarnak tanulni edzeni. Ezeket az embereket megtanítom edzeni, azt hogy, milyen eszközöket használjanak, hogyan készítsenek el egy edzéstervet maguknak, és milyen súlyokat használjanak. Azt is elmondom mikor emeljenek a súlyokon és mikor változtassanak az edzésprogramjukon. Az extrémebb típus az, aki versenyezni szeretne több éves edzettségi szint után. Ebben is tudok segíteni, mint versenyző, bíró és edző – fogalmazott Szentlélekiné Csávás Erika, gyulai személyi edző.

Ha a vendég betartja az edzője előírásait, akkor viszonylag hamar látványos fejlődést érhet el. Ugyanakkor terv és célok nélkül ebben a sportágban nem lehet hosszútávú eredményeket elérni – vallják a szakemberek.

További programok »

Gyula

Kétezer fürdőbelépőt adományoztak a Vöröskeresztnek

A Gyulai Várfürdő vezetése évek óta kötelességének érzi az egészséges életmód promotálását. E küldetésük kapcsán már több ezer belépőjeggyel, és véradások szervezésével is segítik a Magyar Vöröskereszt munkáját.
2023. március 20. 15:30
FEL