Halálos késelés : indítványozták a gyanúsított letartóztatását

2023. augusztus 17. 17:09 | behir.hu

A Békés Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette miatt indítványozta egy 27 éves büntetlen előéletű érdi férfi letartóztatását, aki kedden este Békéscsabán halálra késelte a sértettet egy hotel teraszán.

Az eljárás eddigi adatai szerint 2023. augusztus 15-én, este, Békéscsabán, az egyik hotel teraszán dulakodás alakult ki a terhelt és egy békési férfi – a sértett – között. A dulakodás során a sértett kétszer ököllel az állán megütötte a férfit, aki ettől a földre került. Ezt követően az elkövető ülő helyzetben a zsebéből elővette és kinyitotta a bicskáját, amellyel többször lábon szúrta sértettet. A dulakodás állva, majd a földön folytatódott, melynek során az érdi férfi ismét több alkalommal testszerte megszúrta a sértettet. Az áldozat a helyszínen eszméletét vesztette, majd a kórházba szállítását követően meghalt.

A terhelt esetében a főügyészség álláspontja szerint a letartóztatás több különös oka is fennáll, így egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye, figyelemmel a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt kiszabható büntetés nagyságára, valamint a bizonyítás manipulálásának veszélye.

A nyomozási bíró a holnapi napon dönt a kényszerintézkedés tárgyában.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

További programok »

Itthon

Agrár szakemberek vehették át diplomáikat Szarvason

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent István Campus Szarvasi Képzési Hely február 16-án ünnepelte a Vetőmag-gazdálkodási szakmérnök továbbképzés, a Mezőgazdasági vízgazdálkodási mérnök mesterképzés, valamint a Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök alapképzés eredményeit a Tessedik épület dísztermében – tájékoztatta a behir.hu-t dr. Sipos Virág Katalin campus főigazgató-helyettes.
06:27
FEL