Hajrá Békéscsaba: A költségvetés idén is fejlesztés-centrikus

2021. március 10. 15:17 | behir

Idén jut pénz fejlesztésekre, a város köztereinek rendben tartására, marad tartalék a kasszában és a koronavírus-járvány miatti intézkedésekre is jut forrás. A Hajrá Békéscsaba-frakció a múlt héten bejelentett polgármesteri döntésekre reagált.

„Járványügyi” költségvetése lesz Békéscsabának – jelentette ki Szarvas Péter polgármester a napokban tartott sajtótájékoztatóján. Hogy a 2021-es „büdzsé” ilyen elnevezése mennyire találó, valamennyien tudjuk, érezzük az elmúlt egy év történései alapján – írja közleményében a Hajrá Békéscsaba-frakciója a behir.hu szerkesztőségéhez eljuttatott közelményében.

"A költségvetés az elmúlt évekhez hasonlóan most is fejlesztés-centrikus, a kiadások kétharmadát az ilyen címen elköltendő összeg teszi ki, amelyet a Hajrá Békéscsaba-frakció fontos körülménynek tartott a tervezet megismerése, majd ahhoz fűzött javaslatai során. Megnyugvással értesültünk ezért arról, hogy ebben az évben is prioritásként szerepel a város rendezettségének növelése, a fejlesztésekről ebben az évben sem kívánunk lemondani, az intézmények jövőbeni működése prognosztizálható, tartalék képzésére is sor került és kifejezetten a COVID veszélyhelyzet kezelésére elkülönített (30 milliós) céltartartalék áll rendelkezésre. A Hajrá Békéscsaba-frakció e szűkös gazdasági helyzetben is javaslatot tett arra vonatkozóan, hogy a realizálható többletbevétel terhére városi gyermeknap kerüljön megtartásra, a Békéscsaba Városi Állatvédők Közhasznú Egyesülete kapjon támogatást, köztéri kutya wc-ék létesüljenek. Javaslataink elfogadása mellett külön öröm számunkra, hogy a Kenderföldek ivóvíz vezetékének tervezéséhez Ádám Pál képviselőtársunk indítványára az önkormányzat jelentős összegű támogatást fog nyújtani.

Fontosnak látjuk arról is szólni, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt testületi döntések nem születnek, ezért a képviselőkkel történő egyeztetések után a polgármester – nem könnyű  – feladata olyan döntéseket hozni, melyek a következő hónapokra városunk polgárainak életét, a közösség tagjainak hangulatát meghatározzák.

A Hajrá Békéscsaba-frakció tagjai úgy látják, hogy a 40,7 milliárd forint végösszegű takarékos és kiegyensúlyozott költségvetés elfogadása felelős döntés eredménye, mely figyelemmel van arra a szerteágazó, sok feladatra, mely működőképesség fenntartásához szükséges" – zárul a közlemény.

További programok »

FEL