Ha hétfő, akkor Sporthétfő

2016. július 5. 15:01 | Laczkó Viktória

Egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról, hogy a sporté a főszerep kilenc hétfőn keresztül Békéscsabán. Mintegy 40 egyesület mutatkozik be a Sporthétfő elnevezésű rendezvénysorozatban a Szent István téren. Ilyenkor betekintést nyerhetnek az egyesületek működésébe a lakosok.

Ismét megtelt a békéscsabai Szent István tér a város egyesületeinek sportolóival, akik között több élsportoló is jelen volt a Sporthétfőn július 4-én.

Bökfi Réka a Békéscsabai Súlyemelő Klub versenyzője tanulmányai mellett akrobatikus rúdtánccal foglalkozik. Réka több mint 5 éve ismerkedett meg az akrobatikus sportnak e formájával. Számos eredményt ért el különböző versenyeken. Hamarosan Londonba utazik, ahol egy világbajnokságon indul. A megmérettetésre edző nélkül, egymaga készült fel. - Már a hazai és a nemzetközi szinten is profik között versenyzem. Idén a Rúdsport Magyar Bajnokságon ezüstérmet szereztem és így kvalifikáltam magam a londoni világbajnokságra, ami most július 23-án lesz majd. Már nagyon izgatott vagyok a felkészülés miatt.

Az 1991 óta működő súlyemelőklub tagjai is bemutattak néhány gyakorlatot. A vezetőedző, Bökfi János elmondta egyre népszerűbb sport a súlyemelés. - Volt egy mélypontja a súlyemelésnek 8-10 évvel ezelőtt, amikor annyi modern súlyzós edzés jött be a köztudatba, hogy elfelejtődött a súlyemelés. Most a crossfit-en keresztül elővették a labdajátékosok is alap erősítőgyakorlatoknak.

A Békéscsabai Kosárlabda Klub is képviseltette magát, akinek tagjai országos versenyeken is jó eredményeket értek el.  A klubban hat korosztályból egy-egy csapatnyi gyermek sportol. U14-es korosztályig lányok is, de elsősorban fiúk játszanak a klubban. A gyerekek főként országos kosárlabda-bajnokságokon vesznek részt, illetve megyei bajnokságokon is. - Az U18-as korosztályban a B döntőt rendezhettük meg az idén. Az országos B döntőt. Ebben a 13. helyet érték el a gyerekek. Az NBII-es korosztályunk szintén nagyon jó helyezést ért el, ők országos azt hiszem 6. helyen végeztek. Illetve szintén B döntőn vehettek részt az U14-es korosztállyal - fogalmaoztt Salamon Lászlóné, a Békéscsabai Kosárlabda Klub Közhasznú Egyesület elnöke.

A békéscsabai kézis lányok U7-tól az NBI juniorig, 11 utánpótlás csapattal játszanak különböző bajnokságokban.  Ez a csapat a diákolimpián 7. helyezést ért el. Az egyik csapattag, Kukely Anna, gólkirálynő és a legjobb játékos lett. Szabó Károly vezetőedző és a klub elnöke szerint a hagyományosan már 3. éve megrendezett sporthétfő jó alkalom arra, hogy kedvet kapjanak a város fiataljai a sportolásra. - Mindenképpen színesíti a hétfői napot a járókelők számára a színes forgatag, valamennyi sportág megmutatja önmagát. És kinek-kinek mi a kedvenc sportága, azt megtekintheti. Esetleg a hasonló korúak - mint akik itt gyakorolnak – esetleg lehet kedvet kapnak hozzá.

Az egyesületek megtöltötték a város főterét hétfő délután. Legközelebb július 11-én találkozhatnak sportolókkal és egyesületekkel Békéscsaba szívében, akkor 7 városi klub foglalja el egy rövid időre a teret.

Július 4-én bemutatkozó egyesületek listája:

 • 16.00 órától súlyemelés-bemutató; 17.00 órától STREET DEADLIFT CUP 2016. és Szabadidő Sportegyesület
 • Békéscsabai Nimród Lovasegyesület Lovagoltatás voltizs-hevederrel és lovashintózási lehetőség
 • Békéscsabai Előre Női Kézilabda SE Bemutató, toborzó
 • Békéscsabai MÁV SE Lábtenisz, célbarúgás, csocsó
 • Békéscsabai Kosárlabda Klub Streetball (utcai kosárlabda),
 • GTA Motorsport Egyesület Versenyautó kihelyezés
 • Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület Agility és engedelmes, valamint ügyességi bemutató

 

Július 11.

 • Békéscsabai Atlétikai Club
 • Békési Kajak-Kenu Club
 • Békéscsabai Darts Sportegyesület
 • Békéscsabai Szabadidős Lovas Klub Lovagoltatás
 • Békéscsaba 1912 Előre SE (foci)
 • Békés Megyei Szabadidős Klubok Tanácsa ás
 • Magyar Szablyavívó Iskola
  FEL