Gyűrűt kapott a barátposzáta

2016. május 10. 10:55 | Laczkó Viktória

A madarak és fák napját ünnepelték ma több helyen az országban. Nem volt ez másképp Békéscsabán sem. A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület szervezésében a békéscsabai általános iskolások vehettek részt programokon a Széchenyi ligetben.

A szervezők a Körös-Maros Nemzeti Parkkal karöltve szervezték meg a madárgyűrűzést és a madárismereti bemutatót. A diákok a ligetben kifeszített madárfogó hálót is megismerhették. Segítségükre volt Boldog Gusztáv, a nemzeti park munkatársa. Az általános iskolások közvetlen közelről nézhették végig, ahogy a barátposzáta lábára kerül a sorszámmal ellátott gyűrű. Mindemellett kézműves foglalkozással és solymászbemutatóval is készültek a gyerekek számára. 

A Kölcsey utcai óvodában is a környezetvédedelem iránti elkötelezettség megalapozása kapta kedden a hangsúlyt. Az intézmény óvodásai az környezetükben található fákról és madarakról beszélgettek, az óvodapedagógusok segítségével dalokat énekeltek, zenét hallgattak, majd a lejátszott hang után felismerték a madarakat. 

FEL