Indul a Gyulai Pálinkafesztivál! - Elkészült a Nemzeti Összetartozás Pálinkája

2023. május 26. 17:13 | Csiffáry Zsuzsanna

A több mint két évtizede életre hívott gasztronómiai fesztivál volt az első, amely felvállalta a magyar pálinka népszerűsítését. Idén is Gyulán öntötték össze és palackozták a Nemzeti Összetartozás Pálinkáját.

A nemzetközileg is egyedülálló kezdeményezés kapcsán a történelmi Nagy-Magyarország minden tájáról, valamint a jelenlegi országhatáron belülről is érkeznek párlatok Gyulára. Ahogy az eseményen is elhangzott, a minőségi hungarikumnak ez a mostani alkalom még nagyobb ismertséget ad és nagyban erősíti az összetartozást érzését is.

A rangos párlatverseny és a pálinka lovagrendek felvonulása melett a turisztikai attrakciók egyaránt képviseltetik magukat fesztiválon.

– Három napon keresztül Gyula lesz a pálinka fővárosa. Ez egy olyan nemzeti hungarikumunk, amely határokon is átnyúlik és amely majd minden magyar háztartásban megtalálható – fogalmazott Bora Imre, a Gyulai Pálinkafesztivál igazgatója.  

A nyitóünnepségen a hazai, illetve határon túli pálinka lovagrendek képviselőitől, magán és bérfőzetőktől, valamint a pálinkaházak tulajdonosaitól felajánlott párlatokat öntöttek össze.

További programok »

Gyula

Diákok pályaműveit díjazták az EDÜ-n

Az Erkel Diákünnepek nagy múlttal bíró összművészeti tehetségkutató és gondozó rendezvény középiskolás diákok számára. Péntek délután a gyulai Kohán Képtárban tartottak díjátadóval egybekötött kiállításmegnyitót, az EDÜ-re nevezett fotográfiákból.
2023. június 2. 19:05
FEL