Győztes nyitány - galéria

2015. október 14. 20:00 | behir.hu

A bajnoki címvédő békéscsabai röplabdás lányok a Közép-európai Ligában nyitották az új szezont. Az idény első találkozóján a kupadöntős Gödöllő ellen sima, 3-0-ás győzelmet szerzett Sasa Nedeljkovic gárdája.

Kilenc csapat szerepel az idei Közép-európai Ligában, ahol négy magyar együttes mellett két-két horvát és szlovén, valamint egy osztrák gárda harcol a végső győzelemért. A csapatok hármas tornákon csapnak össze ezekben a napokban, az egyik házigazda Békéscsaba.

A mérkőzés előtt elbúcsúztatták az aktív játéktól elköszönő Gyenge Andreát. A nyáron nagy átalakuláson átmenő Gödöllő hibázott kevesebbet a találkozó elején, 5-8-nál érkeztek a csapatok az első technikai szünethez. A Békéscsaba gyorsan levetkőzte a kezdeti nehézségeket, összeállt a fogadójáték, a szett derekán már inkább a BRSE vezetett. Éppen a mai riválistól érkező Szakmáry Gréta, valamint a másik új játékos, Tanja Matic is belelendült első csabai tétmeccsén, így 25-19-re nyerték a hazaiak a nyitó szettet.

A másodikat újra gyengébben kezdte a kékmezes hazai gárda, azonban feltámadt a BRSE, és egy-egy hibától eltekintve magabiztosan szerzett 2-0-s vezetést. Horváth András folyamatosan forgatta a csapatát, de nem találta el a nyertes összeállítást. A harmadik játszmában a Békéscsaba hamar tisztázta az ellenféllel, hogy ezen az estén még szettet sem nyerhet a városi sportcsarnokban. A hajrában zsinórban gyártották a pontokat a csabaiak, a Gödöllő már nem tudott komoly ellenállást kifejteni, így a hazai szurkolók ott folytathatták az ünneplést, ahol a bajnokság végén abbahagyták.

A BRSE győzelemmel kezdte a szezont, így a Közép-európai Ligát. Csütörtökön a Gödöllő a horvát Porec ellen lép pályára, míg a csabaiak pénteken csapnak össze déli szomszédainkkal.

Sasa Nedeljlkovic: Ezt a mérkőzést egy levegővel hoztuk. Kissé idegesen kezdtünk, de hamar átlendültünk ezen. Jó nyitásokkal és határozott védekezéssel szereztük meg a győzelmet.

Linamar-Békéscsabai RSE–TEVA-Gödöllői RC 3:0 (19, 16, 13)
Békéscsaba, 500 néző. Vezette: Danica Viktorini, Lukas Kralovic (szlovákok).
Békéscsaba: Soós N., Bodnár, TÁLAS, Clement, MATIC, SZAKMÁRY. Csere: SZPIN (liberó). Edző: Sasa Nedeljkovic.
Gödöllő: Czina, Hornok, Nagy K., TAKÁCS D., SZABÓ A., Széles. Csere: Bánlaki, Maurer (liberók), Szabó B., Kalotay, Stefanik, Halla. Edző: Horváth András.

FEL