Győztes meccsel hangoltak a rangadóra

2017. január 20. 19:29 | behir.hu

A hétközi MEVZA-forduló után és a vasárnapi Nyíregyháza elleni mérkőzés előtt ráhangolódó meccsel folytatta a januári sorozatot a BRSE. A tabella hátsó régiójában szereplő TF nem tudta megszorongatni a bajnokot, amely 3-0-ra nyerte az összecsapást.

Csengeri továbbra is sérülés miatt hiányzott, Clement, Molcsányi és Tálas pedig pihenőt kapott erre a meccsre. A csabaiak ennek ellenére lendületesen kezdtek: 3-3 után nyolc pontot szereztek zsinórban, ez pedig előrevetítette a mérkőzés folytatását. Kiválóan nyitott a BRSE, a vendégek pedig gyengén fogadtak. Tanja Matic például öt ászt küldött a rivális térfelére, de a többiek sem maradtak el mögötte, Bodnár és Petrenkó nevéhez is fűződött egy-egy jó sorozat. A második technikainál már tíz pont volt a csabai fór, a szettet pedig óriási fölénnyel 25-10-re hozta a Nedeljkovic-gárda.

Matic helyén Ludmán Réka kapott helyet, aki nyitásokból és akciókból is szerzett pontokat, ennek ellenére a meccs végén nem volt maximálisan elégedett a játékával. A két kötelező szünetben 8-4 és 16-8 állt az eredményjelzőn. Helyenként osztálykülönbség volt a két gárda között, 25-16-tal már 2-0-ra ment a címvédő.

A TF csak a harmadik szettre ébredt fel, amikor a házigazda koncentrációja alábbhagyott. 9-4-es fővárosi vezetést követően zsinórban hat pontot szerzett a BRSE Szakmáry kiváló nyitásainak köszönhetően. A rivális ugyan próbálta tartani magát, de ez csak egy szoros szettre volt elég, a csabai lányok annyit adtak ki magukból, amennyi szükség volt a kötelező, 3-0-ás sikerhez.

Soós Nikiék vasárnap folytatják a bajnoki menetelést, akkor a tabella 2. helyezettje, a Nyíregyháza érkezik a városi sportcsarnokba.
 

FEL