Gyöngyfűzéssel hívják fel a figyelmet a méhnyakrákszűrésre

2017. január 18. 07:29 | Laczkó Viktória

A Mályvavirág Alapítvány és a Védőnői Szolgálat 2017-ban is csatlakozni kíván az Európai Méhnyakrák Megelőzési Héthez (EMMH), és az országos rendezvény sorozat részeként Békés megyében is programokat szervez a lakosság figyelmének felkeltése a szűrések népszerűsítése céljából, emiatt gyöngyfűzést szervez január 25-én Békéscsabán 13 és 16 óra között a Csaba center aulájában​. 

- A gyöngy az nőket jelképezi, valamint szimbolizálja a méhnyakrák és a HPV elleni védelmet - fogalmazott Kotroczóné Antal Teréz

Cél, hogy a programmal minél több nő, férfi, gyerek fűzzön gyöngyöt, közben beszégethessen a méhnyakrák megelőzéséről, a szűrések és a védőoltások fontosságáról. Alakuljon ki nyugodt hangvételű beszélgetés az egészség, mint érték és a saját személyes felelősség fontosságáról.

Hozzátette: - Célunk, együttes erővel elérni, hogy a méhnyakrák ne legyen tabu, hanem váljon rutinná a szűrésen való megjelenés, és a HPV elleni védőoltás lehetőségét is minél többen mérlegeljék. Legyen több hiteles információja a teljes populációnak, és ne csak a szakemberek szívügye legyen az egészség.

A program összeállítása folyamatban, bővebb információ Kotroczóné Antal Teréz megyei vezető védőnő tud adni, elérhetősége: 30/594-3366; antal.terezia@dar.antsz.hu.

FEL