Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány

2021. július 21. 11:00 | behir.hu

A hírt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be szerdán délelőtt.

A kormányfő szerdán délelőtt, a közösségi oldalán közzétett videójában arról beszélt, hogy Brüsszel az elmúlt hetekben megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt, amely nem engedi a szexuális propagandát az óvodákban, iskolákban, a televízióban és a reklámokban.

Orbán Viktor hangsúlyozta: Brüsszel az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli; sérelmezik, hogy a nyugat-európai gyakorlattal ellentétben az LMBTQ-aktivisták nem járhatnak be az óvodákba és az iskolákba szexuális felvilágosítást tartani, ezért fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárásokat indítanak, vagyis véleménye szerint visszaélnek a hatalmukkal. 

A miniszterelnök úgy fogalmazott: amikor a hazánkra nehezedő nyomás ilyen erős, akkor csak a közös népakarat tudja megvédeni a Magyararországot, ezért a kormány úgy döntött, hogy népszavazást kezdeményez az alábbi öt kérdésben: 

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményekben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságú foglalkozásokat tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek? 
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések? 
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be? 
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg? 

 

További programok »

FEL