Gyermeknapi telefonhívásra buzdít az Ökumenikus Segélyszervezet

2017. május 28. 15:01 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Gyermekek százainak szervezett a napokban élménygazdag programokat országszerte az Ökumenikus Segélyszervezet. A gyermeknapi programok kapcsolódnak a május elejétől meghirdetett a Felhőtlen gyermekkor kampányhoz, melynek keretében mintegy 1500 gyermek támogatásához gyűjtenek adományokat a 1353-as adományvonalon - írja közleményében az Ökumenikus Segélyszervezet.

Az Ökumenikus Segélyszervezet gyermekeket segítő központjai mindenhol vidám közösségi programokkal készültek az idei gyermeknapra. Miskolctól, Szendrőn, Szolnokon és Orosházán át, Kastélyosdombóig számos helyszínen szerveztek játékos foglalkozást, illetve kirándulásokat rászoruló gyermekek számára. A legtöbb résztvevőt vonzó programra Csepelen került sor, ahol a több mint 100 fős gyereksereg többállomásos csapatjátékos vetélkedőn mérte össze tudását. A játékokhoz itt több ismert önkéntes is csatlakozott, köztük Wolf Kati, Vastag Csaba és Szabados Ági és Rátonyi Kriszta. A program keretében a résztvevők kék lufival a kézben látványos élőképpel formálták meg a 1353-as adományvonal számjegyeit, így hívva minél többeket összefogásra a gyermekekért.

Az Ökumenikus Segélyszervezet több mint 1500 hátrányos helyzetű gyermeket támogat rendszeresen családok átmeneti otthonain és krízisközpontjain keresztül. A karitatív szervezet egész évben jelentős erőforrásokat fordít a családjuk egzisztenciális gondjai miatt hátrányt szenvedő gyermekek segítésére: pszichológusok és fejlesztő szakemberek segítik a gyermekek szegénység okozta hátrányainak leküzdését, a felzárkózást.

A segélyszervezet a mai gyermeknap alkalmával arra biztat, hogy minél többen gondoljanak egy telefonhívás erejéig a nehéz sorsú gyermekekre. A 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forintot lehet adományozni.

Az adománygyűjtéshez az alábbi módokon is lehet csatlakozni:

  • Tesco áruházak pénztárainál kihelyezett 250 forintos kupon megvásárlásával május végéig;
  • a segélyszervezet.hu oldalon online egyszerűen és biztonságosan lehet adományozni;
  • Átutalással vagy csekkbefizetéssel a következő számlaszámon:11705008-20464565. A közlemény rovatban kérik feltüntetni: Felhőtlen gyermekkor.

További programok »

FEL