Gyerekrajzokkal a dohányzás ellen

2019. november 18. 16:01 | D. Nagy Bence

„Egészség dohányzásmentesen – füstmentesen” címmel hirdetett rajzpályázatot gyerekeknek az Egészséges Városok Mozgalom Kárpát-medencei Egyesülete. A díjátadó ünnepségen több, mint 150 alkotást állítottak ki Békéscsabán.

A rajzpályázat alapjául a dohányzásmentes világnap szolgál, amelyet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kezdeményezésére rendeznek meg minden november harmadik csütörtökén. A verseny díjátadóját a Békéscsabai Egészségnapokon rendezték meg a Csabagyöngye Kulturális Központban. A rendezvény szervezésében Békéscsaba önkormányzata is segédkezett. Varga Tamás alpolgármester a díjátadón kiemelte, hogy kreatív és megdöbbentő alkotások születtek. A rajzok művészeti értékén túl azt is fontosnak tartja, hogy a felkészítő tanárok és a szülők révén a legfiatalabbak is tájékozódhattak a témában.

Bogár Éva, a díjátadót szervező Békéscsabai Egészségügyi Alapellátási Intézmény igazgatója rámutatott, hogy minél kisebb korban kezdődik a szemléletformálás, az annál hatékonyabb. Az igazgató szerint a beérkezett pályaművek nagy száma is azt példázza, hogy már a legkisebbekkel is fontos ilyen kérdésekről beszélgetni.

A díjátadón négy kategóriában – óvodások, általános iskolai alsós és felső tagozatosok, középiskolások – hirdettek győztest. A szakmai zsűri által kiemelt alkotókat ajándékcsomagokkal jutalmazták.

További programok »

FEL