Gulyás: A választás tétje, hogy sikerül-e megtartani a gazdasági teljesítményt

Az április 8-i választásnak nem csak az a tétje, melyik párt alapíthat kormányt, hanem az, hogy sikerül-e megtartani az eddig elért gazdasági teljesítményt – többek közt erről is beszélt a Fidesz frakcióvezetője, Gulyás Gergely pénteken, egy füzesgyarmati lakossági fórumon.

A frakcióvezető a péntek esti fórumon többek közt arra emlékeztetett, hogy a 2009-es gazdasági világválság után csőd közelbe került Magyarország és csak Európai uniós, illetve a Nemzetközi Valutaalaptól felvett kölcsönökkel tudott kilábalni az ország a helyzetből. Mint mondta, 2002-ben még jó volt hazánk gazdasági helyzete, de megfogalmazása szerint hat és fél év elég volt ahhoz, hogy az akkori kormány csődközelbe juttassa az országot. Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy 2010-ben olyan országot vett át a jelenleg is regnáló kormány, amely a lehető legnehezebb helyzetben volt, Görögországhoz hasonló gazdasági mutatókkal, így szerinte az első két év munkája arra ment, hogy elkerüljék az államcsődöt.

Az eredmények sorolása mellett kitért arra is: ahhoz, hogy hazánk a nyugati államokhoz felzárkózhasson, arra van szükség, hogy a régió gazdasági növekedése kétszerese legyen a Nyugat-európaiénak, ezt pedig szerinte sikerült elérni az utóbbi években. Hozzátette: ezt az eredményt kell tovább növelni, így véleménye szerint a kivándorlás is megszűnhet, hiszen mint mondta, nem lesz életmód-színvonalbeli különbség.

Kiemelte az államadósság csökkentését, a családpolitikai intézkedéseket és a közmunkaprogramban elért eredményeket is.

Megosztás:

Címke: , , ,