Gregor László kenyai versenyzőket győzött le

2019. június 21. 14:57 | behir

Bár a tavaszi versenyszezonnak már vége, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club közép- és hosszútávfutója, Gregor László továbbra is sok megmérettetésen vesz részt és készül a nyári pályaversenyekre.

A múlt héten három versenyen indult, ahol jó eredményeket ért el. Először a horvátországi Sisakban állt rajthoz, ahol a hosszú utazás és a rendkívül nagy meleg kicsit kifogott Lacin, de a 15 km-es távon így is a 3. helyet szerezte meg a két kenyai, Mose Kibire és Mark Rotich mögött.

Ezt követően ismét egy horvát versenyen futott ahol revansot tudott venni. A Fuzine félmaratonon maga mögé utasította a mezőny minden futóját, köztük a két kenyai versenyzőt is. Megnyerte a versenyt 71:52-es időeredménnyel. A pálya nehéz volt, több helyen murvás talajon kellet futniuk az indulóknak és a terepviszonyok se hasonlítottak az itthoniakhoz: hegyi félmaraton volt, emiatt nagyon komoly emelkedőkkel és lejtőkkel kellet megküzdeniük minden sportolónak.

–  Ezek után „levezetésként” egy 5 km-es verseny maradt hátra másnap, a boszniai Velika Kladusán. Sokáig szoros volt a verseny, nem lehetett tudni kié lesz a győzelem, ám az utolsó körben egy erős váltás után Moses Kibire el tudott szakadni Lacitól, így a 2. hellyel zárta atlétánk a sűrű versenyhetét –  tudósított versenyzője sikersorozatáról Tóth Sándor mester.

 

További programok »

Sport

Labdarúgás: kikaptak a lilák Debrecenben

A Debreceni Egyetem labdarúgói a szintén az NB II-es rajtra készülő Békéscsaba 1912 Előre gárdáját látták vendégül szombaton, egy barátságos mérkőzésen. Az összecsapáson a DEAC a hajrában szerzett két találatával döntötte el a mérkőzést.
2020. július 12. 15:57
FEL