Gőzerővel készülnek a bábos darabok

2019. március 22. 15:12 | behir.hu

A darabokat tegnap éjszaka megírták, a csapatok már azon dolgoznak, hogy színpadra vigyék az alkotásokat, amelyeket szombaton állítanak színpadra.

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház szervezésében, a veszprémi Kabóca Bábszínház társrendezésében és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem részvételével csütörtökön este kezdetét vette a VI. Bábos Drámaíró Verseny Békéscsabán. A megnyitóról itt írtunk bővebben.

Péntek reggel 8 óra előtt pár perccel az utolsó darab is megérkezett a Napsugár Bábszínház e-mail címére. Turbuly Lilla: Az oroszlánok nem fáznak? címmel, Adamik Zsolt: A Búhordó új bánata és Dániel András: Odabent, a frigóban avagy: Nem lesz itt soha előadás! (kísérleti jégrevü) című darabját állítják majd színpadra a csapatok – írja közleményében a bábszínház.

 

Turbuly Lilla darabját és így a B csapatot Bereczki Csilla húzta, míg Adamik Zsolt darabjával és a C csapattal Perényi Balázs dolgozik majd. Dániel András kísérleti jégrevüjét Halasi Dániel kapta, s ezzel az A csapatot is.

További programok »

Kultúra

3. Főzz és Segíts! – Amikor is jó együtt lenni, jó együtt tenni, jó együtt enni

A Békés Vármegyei Kormányhivatal a 24. Gyulai Pálinkafesztivál részeként vasárnap kora reggel – a pálinkafesztivál keretében második alkalommal – harmadjára rendezte meg a Főzz és Segíts! jótékonysági karitatív rendezvényét. A Rondella melletti várkertben mintegy 40 csapat főzte a paprikás krumplit. A befolyt bevételt a Kádas György Alapítvány, illetve a Hatodik Érzék A Fogyatékkal Élőkért Egyesület számára ajánlották föl a szervezők.
2024. május 19. 15:06
FEL