A nők jobban fáznak? – kisorsolták a bábos drámaíró témáját

2019. március 21. 18:59 | behir.hu

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház szervezésében, a veszprémi Kabóca Bábszínház társrendezésében és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem részvételével csütörtökön este kezdetét vette a VI. Bábos Drámaíró Verseny Békéscsabán.

 

Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára és Nagy Ferenc, Békéscsaba alpolgármestere sütötte el a startpisztolyt.

 

A közös játék az eltelt 5 év bábos drámaíróin született darabokból szerkesztett műsorral indult. A Mesélnek a koffertigrisek című összeállítás megidézte az eltelt évek legjobb dalait és az „őrült” hétvégék sajátos hangulatát.

 

 

A téma, melyet a közönség soraiból véletlenszerűen kiválasztott néző húzott ki amai Békés Megyei Hírlapból: A nők jobban fáznak?

 

 

Az írók reakciói magukért beszélnek:

Turbuly Lilla: „Csak az adrenalinban bízhatok.„

Dániel András: „Mindig is szerettem volna erről a témáról írni?”

Adamik Zsolt: „A Dániel András elvette a dumámat.”

 

 

Az írók az első reakciók után azonnal kihúzták a csapatokat is, akiknek írják majd az éjszaka során a darabot.

Turbuly Lilla az B csapatot húzta: Gyarmati Éva (Békéscsabai Napsugár Bábszínház), Biró Gyula (Békéscsabai Napsugár Bábszínház), Mészáros Ágoston Jakab (Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem), Darvas Emőke (Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem), Mákszem Lenke (Kabóca Bábszínház)

Adamik Zsolt a C csapatra építhet majd darabot: Balázs Csongor  (Békéscsabai Napsugár Bábszínház), Kis Veronika Anna (Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem), Mag Eszternek (Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem), Szívós Réka (Kabóca Bábsznínház), Gidófalvi Imola (Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem)

Dániel András azA csapattal álmodhat drámát: Szőts Orsi (Békéscsabai Napsugár Bábszínház), Sánta Yvette (Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem), Szabó Zsolt (Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem), Czumbil Örs (Békéscsabai Napsugár Bábszínház), Benkő Zsuzsanna (Kabóca Bábszínház)

 

A rendezők pedig péntek reggelig kénytelek várni a sorsukat és azt, hogy megismerhessék azt a csapatot és azt a darabot, mellyel dolgozniuk kell majd a következő 48 órában.

 

További programok »

FEL