Gőzerővel folynak a kolbászfesztivál előkészületei, lezárták a Gyulai utat

Már csak napok kérdése és kezdődik a 22. Csabai Kolbászfesztivál. Több brigád, számos szakember, az utolsó napokban pedig 100-150 ember dolgozik azon, hogy minden készen álljon a pénteki nyitásra.

A fesztivál szervezői az ország összes nagyméretű sátrát kibérelték, sőt, az egyik sátor felét Németországból hozták. A két, négyezer négyzetméteres sátor építését október 8-án kezdték el, amelyet összekötnek majd egy közel kétezer négyzetméteres sátorral – tájékoztatott Hégely Sándor fesztiváligazgató. Mint mondta, ez lesz a kolbászfesztivál fő helyszíne. A sátrak már állnak, de még építik a padozatot, az árusító házikókat, az illemhelyiségeket és a kerítést. A fesztiváligazgató hozzátette azt is, hogy igyekeznek az eddigi színvonalat tartani, de a emelik a toalettek színvonalát és az eddigieknél színesebb dekorációval készülnek.

A szombati kolbászgyúrás időpontjára a szervezők újdonságként fesztivál abc-t nyitnak. A csapatok csak egy üveg házi pálinkát vihetnek be a versenyre, ezért ezen a napon délig az abc-ben, a büfé áraknál jóval olcsóbban tudnak majd italokat vásárolni – közölte Hégely Sándor.

A gyulai utat a sportcsarnok mellett mintegy négyszáz méteres szakaszon lezárták, és csak egy sávban, forgalomkorlátozás mellett lehet közlekedni.  A közlekedés, parkolás részleteiről erre a linkre kattintva tájékozódhat. 

 

Megosztás:

Címke: , ,