Görögverés BRSE módra

2015. október 30. 09:14 | behir.hu

A Linamar-Békéscsabai RSE 3:1-re győzött a görög Olympiakosz Pireusz ellen a csütörtöki CEV Kupa mérkőzésen a városi sportcsarnokban.

Nagyszerűen kezdte a mérkőzést a csabai gárda: 6-2-re, majd 8-5-re is vezetett. A görögök a szett közepén érkeztek meg a mérkőzésbe, azonban a BRSE új lendületet vett és Szakmáry bombájával lezárta a szettet. Az Olympiakosz felszívta magát a második játszmára, de a csabaiak is tartották a tempót, sőt kedvező helyzetben kezdték a játékrész hajráját. A görögök ekkor nagy hajrába kezdtek és meg sem álltak az egyenlítésig, bár a hazaiak két szettlabdát hárítottak. 

A harmadik etap szorosan alakult, a görögök két pontos vezetéssel fordultak a hajrára, azonban Bodnár Dorottya jó nyitásainak is köszönhetően újra a házigazda vezetett. A BRSE-szív tovább repítette a hazai csapatot. 17-7-nél a csabai szurkolók már tízet számoltak az ellenfélre. Innen már nem is volt visszaút a görög gárdának, így 3-1-re győzött a Békéscsaba.

A visszavágót november 11-én rendezik majd Görögországban. A BRSE győzelemmel vagy egy 3-2-es vereséggel már továbbjutó. Ha az Olympiakosz 3-0-a vagy 3-1-re diadalmaskodik, akkor aranyszettben dől el, hogy ki nyeri a párharcot.

Sasa Nedeljkovic: Saját magunkat is megleptük ezzel a játékkal. A második szett végén kicsit kikapcsoltunk, azt hittük, hogy már vége a meccsnek, ezt pedig a hatalmas tapasztalattal bíró Olympiakosz megbüntette. A harmadik játszma végén mentálisan föléjük kerekedtünk, amit a következő szettben is végigvittünk.
Molcsányi Rita: Nagyot hajtott, küzdött a csapat, mindenkin azt láttam, hogy nem ismer elveszett labdát. Amit terveztük, azt sikerült végrehajtanunk, így összejött a győzelem.

Linamar-Békéscsabai RSE—Olympiakosz Pireusz (görög) 3:1 (16, —25, 23, 13)
Békéscsaba, 1500 néző. Vezette: Ines Rentzsch (német), Volodimir Bosenko (ukrán). 
Békéscsaba: TÁLAS, MATIC, BODNÁR, SOÓS N., SZAKMÁRY, CLEMENT. Csere: MOLCSÁNYI, Szpin (liberók), Fábián, Ilyés, Nagy V., Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.
Olympiakosz: Emmanouilidou, Christodoulou, MASLASAI, Lamprousi, KONSTANTINOU, Lazarevic. Csere: Konomi, Kokkinaki (liberó), Teza, Giota Vezetőedző: Branko Kovacevic.

 

FEL