Görgényi Ernő: Álhír, hogy Mészáros Lőrincé lett a Gyulai Várfürdő

2018. november 26. 12:44 | behir

Rekordévet zárhat idén a Gyulai Várfürdő – emelte ki Kun Miklós a fürdővárosi képviselő-testület november 22-ei ülésén. Az ügyvezető elmondta: a fürdő árbevétele az első kilenc hónapban 10,8 százalékkal nőtt 2017 azonos időszakához képest. Az első háromnegyed évről szóló tájékoztató előtt Görgényi Ernő „a fake news média által terjesztett hamis hírnek” nevezte azt a városban terjedő szóbeszédet, hogy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került a gyulai fürdő - számolt be a gyulaihirlap.hu.

Rekordbevétellel és rekorderedménnyel zárhatja az évet a Gyulai Várfürdő – hangsúlyozta Kun Miklós ügyvezető a cég idei első háromnegyed évéről szóló tájékoztató ismertetésekor. A beszámoló előtt arról a városban terjedő pletykáról is szó esett, hogy a várfürdő Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került. Görgényi Ernő (Fidesz) polgármester cáfolta a szóbeszédet, amit „a fake news média által terjesztett hamis hírnek” nevezett.

– A Soros György által támogatott, finanszírozott médiumok, az atlatszi.hu és a 444.hu számba vették Mészáros Lőrinc érdekeltségeit, listázták a birodalmát. Ezzel semmi probléma nincs, a probléma azzal van, hogy Gyulával kapcsolatban hamis információkat hintettek el, amelyek a nyilvánosság némely online fórumán is megjelentek, fölösleges indulatokat váltva ki, mert az egészből semmi nem igaz – fogalmazott.

Aláhúzta: a híresztelésekkel ellentétben sem a Gyulai Várfürdő, sem a gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. nem került Mészáros Lőrinchez. A városvezető 4+1 pontban cáfolta a városi pletykát.

Elmondta: a Hunguest Hotels Zrt., amely jelenleg Mészáros Lőrinchez köthető, 1,8 százalékos üzletrész-tulajdonosa a Gyulai Várfürdő Kft.-nek, ami semmiféle befolyást nem jelent a cég gazdálkodására. Hozzátette: a GyulaSzöv Kft.-nek 0,8 százalékos, a Gyulai Közüzemi NKft.-nek 1,2 százalékos tulajdonrésze van. Mint fogalmazott, ezek olyan elenyésző tulajdonrészhányadok, hogy gyakorlatilag nem kapcsolódnak hozzájuk jogok, az említett üzletrész-tulajdonosok nem is szoktak részt venni a taggyűléseken.

Arról is beszélt, hogy a Hunguest Hotels Zrt. jogelődjével 2000 májusa óta tagja a Gyulai Várfürdő Kft.-nek. Kijelentette: a cég üzletrész-tulajdonossá válása mögött sem volt „umbulda”. Az Erkel Hotelnek érdekeltsége volt a várfürdőben, így amikor az kft.-vé alakult, jelképes, 1,8 százalékos üzletrészt kapott. Így nem kellett kifizetni a tulajdonrészt – magyarázta.

Hangsúlyozta: a gyulai önkormányzat az elmúlt nyolc évben növelte az üzletrészét a Gyulai Várfürdő Kft.-ben. Míg 2010-ben 93,3 százalék volt a tulajdonrésze a városnak, addig jelenleg 96,2 százalékát birtokolja a cégnek.  

– A Gyulai Várfürdő a jövőben is önkormányzati tulajdonban marad. Amíg én vagyok a polgármester, és a képviselő-testület fideszes többségű, addig biztosan így lesz. Ne feledjük el, hogy Gyulán eddig kizárólag a baloldal fogalmazott meg privatizációs terveket a várfürdővel kapcsolatban, mint ahogy az Almásy-kastélyt is a baloldal akarta elkótyavetyélni – mondta.  

Nyomatékosította: a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. sem tartozik Mészáros Lőrinc érdekeltségébe. Emlékeztetett: 2011-ben, amikor létrehozták a Gyulai TDM Szervezetet, megkeresték a legnagyobb gyulai szállodák tulajdonosait, hogy szálljanak be egy közös cégbe.

Kifejtette: annak érdekében vonták be a szakmát, hogy ne politikai alapon szülessenek döntések a helyi turizmusfejlesztésről. Hozzáfűzte: ekkor még az MSZP-közeli vállalkozóként számon tartott Leisztinger Tamás volt a tulajdonosa a Hunguest Hotels Zrt.-nek.

Bővebben a témáról itt olvashatnak.

Forrás: gyulaihirlap.hu

További programok »

Itthon

Nem magas az ózonkoncentráció Békés megyében

Továbbra is sok településen magas az ózonkoncentráció - derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteki adataiból. A tisztifőorvosi Facebook-oldalon korábban azt írták: nyáron a déli, kora délutáni órákban a koncentráció jellemzően magas, emiatt a krónikus légúti betegségben szenvedők légúti irritációt, légzési nehézséget, köhögést tapasztalhatnak.
16:13
FEL